Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre seu ebrenca de la Mobile Week Catalunya per segon any consecutiu

5 febrer 2020 · Noticies

Les activitats se celebraran del 19 al 21 de febrer a la seu del Consell Comarcal i en altres poblacions de la comarca adreçades a totes les edats
La fibra òptica, la innovació social digital, el comerç electrònic, el 5G rural o les dades obertes a l’administració local, entre d’altres temàtiques a debat.

La seu del Consell Comarcal centralitzarà la majoria d’activitats d’una nova edició de la MobileWeek Catalunya 2020  que es celebrarà a la comarca de la Ribera d’Ebre, única seu de les Terres de l’Ebre, per segon any consecutiu gràcies a la excel·lent edició realitzada l’any 2019. La Mobile Week es tracta d’una iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, que va néixer fa quatre anys a la capital catalana amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia. Enguany arriba a la seva quarta edició amb un tot

al de quinze seus disperses pel tot el territori català. Les dates que centraran la majoria d’activitats seran del 19 al 21 de febrer, i el cas de la Ribera d’Ebre com a seu comarcal compta amb el suport de tots els pobles que, coordinats pel Consell Comarcal, uneixen esforços per aconseguir els objectius marcats per l’organització de l’activitat.

L’edició d’aquest any portarà per lema “Tecnologia per a la ciutadania” i presenta una programació de debats, tallers i activitats obertes i gratuïtes que conviden als ciutadans a entendre millor l’ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. Les conferències i tallers se centren en temàtiques d’interès comarcal.

Tallers i conferències sobre tecnologia i cultura digital

En el cas concret de la Ribera d’Ebre s’abordaran temes com el 5G rural, la innovació social digital a les escoles i les competències digitals a la Formació Professional. També s’oferiran tallers i conferències sobre les dades obertes a l’administració local, la carta catalana de drets i responsabilitats digitals, els usos Viquipèdia a la Ribera d’Ebre, l’ús correcte de la tauleta en família, la cultura digital o la fibra òptica en petits municipis, entre altres punts d’anàlisi.

El gran objectiu és estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital. A més, també es farà una visita guiada especial amb empreses del sector digital de les Terres de l’Ebre a la fira de les startups For years from now (4Y4N) gràcies al suport de l’organització del Mobile World Congress. Amb aquesta activitat és pretén incidir en la innovació i estimular sinergies amb el sector digital global que serà present a la fira i al congrés que cada febrer se celebra a Barcelona.

En la Mobile Week Catalunya 2020 hi participaran sis municipis de la demarcació de Barcelona; dos de la Catalunya Central; tres de les comarques gironines; un del Camp de Tarragona, un de Ponent i les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, que s’hi han presentat conjuntament. De les Terres de l’Ebre només hi serà present la Ribera d’Ebre. Totes aquestes seus han estat seleccionades d’entre totes les candidatures que ha valorat equip de la Mobile World Capital i responsables de la Generalitat. De la proposta de la Ribera d’Ebre n’han destacat el seu lideratge en la innovació digital en l’administració electrònica i el coworking rural, així com la innovació social digital.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: