Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Front comú dels Consells Comarcals ebrencs per reclamar un servei ferroviari digne

17 gener 2020 · Noticies

Des de la Ribera d’Ebre es demanen trens semidirectes amb Barcelona i la reobertura del servei de venda de bitllets a les estacions de Riba-Roja, Ascó, Flix i Móra la Nova

L’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani ferroviari i dels greuges que implica per les comarques ebrenques ha generat rebuig al territori. La Plataforma Trens Dignes ha convocat per a aquest diumenge, una acció de protesta per la retirada del servei Euromed i per l’empitjorament del servei de Rodalies i llarga distància. I com a avantsala, ahir, els presidents i les presidentes dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre van convocar d’urgència els Consells d’Alcaldes respectius. “Els presidents i les presidentes dels consells comarcals hem decidit fer un front comú i hem proposat als alcaldes que els respectius plens aproven una moció per un servei ferroviari digne a les Terres de l’Ebre, un servei que ha empitjorat amb l’entrada en funcionament del desdoblament de la via ferroviària entre Vandellòs i Tarragona”, ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, que juntament amb el president del Consell del Baix Ebre, Xavier Faura; el president del Consell del Montsià, Joan Roig i la presidenta de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, han explicat els acords que s’han adoptat.

El document que s’ha consensuat als Consells d’Alcaldes reclama al ministeri de Foment el manteniment de les aturades dels Euromed a l’estació de l’Aldea amb la bonificació de la tarifa. A més dels trens Euromed, el manifest demana que s’incrementi el servei de trens tipus Avant, amb origen i destí a l’estació de Tortosa (i amb aturada l’Aldea), per a garantir amb una freqüència regular una connexió ràpida tant amb Barcelona com amb l’estació del Camp de Tarragona.

L’acord també inclou la demanda d’un calendari d’actuacions i inversions a la línia R15 —que uneix Barcelona amb Riba-Roja d’Ebre—, que és una les que presenta més deficiències del país i on les freqüències i els horaris no s’adapten a les necessitats dels passatgers. “Exigim un calendari d’actuacions i inversions a les estacions i la línia ferroviària R15 per tal d’acabar amb els punts deficients que provoquen la reducció de la velocitat dels combois i nombrosos incidents”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre. De fet, la posada en marxa de la variant de Vandellòs ha fet augmentar la durada del temps de trajecte dels trens regionals de les línies R15 i R16 fins a la capital catalana respecte del 2016. Finalment, els presidents i les presidentes dels consells comarcals reclamen l’establiment de serveis ferroviaris puntuals i semidirectes entre la Ribera d’Ebre, el Camp de Tarragona i Barcelona, per així reduir la durada del trajecte.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: