Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Oberta la convocatòria dels ajuts LEADER per a la creació, ampliació i millora d’empreses a la Ribera d’Ebre i Terra Alta

3 gener 2020 · Noticies

La partida prevista per aquest 2019 és de 665.000 euros, a repartir entre els projectes de les dues comarques

Ja es poden sol·licitar els ajuts LEADER per crear, ampliar i millorar les empreses situades a qualsevol municipi de la Ribera d’Ebre i Terra Alta. El termini màxim de presentació de sol·licituds s’acaba el dia 15 de gener. Els ajuts, gestionats pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta (CIS), estan destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis integrats a les comarques de la Ribera d’Ebre i Terra Alta. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER.

Des del CIS i des del Consell Comarcal de la Ribera acompanyen en el procés a les empreses i emprenedors que vulguin optar al LEADER. Per fer-ho s’han de complir uns requisits, com que la inversió sigui d’un mínim de 12.000 euros sense IVA i l’activitat es mantingui durant cinc anys. Els diners europeus, pensats per frenar el despoblament rural i captar inversions al territori, es destinen a inversions relacionades amb el sector agroalimentari, turisme i serveis. Els aspirants han de presentar una memòria amb els criteris que es puntuen, i des del Consell se’ls ajudarà a completar la documentació, per exemple per fer el Pla d’Empresa o el certificat digital per fer el tràmit telemàtic. La partida prevista al LEADER per aquest 2019 és de 665.047,32 euros, a repartir entre els projectes de la Ribera i la Terra Alta. És un procés de concurrencia competitiva, i s’adjudiquen en funció de la puntuació o

btinguda. Els escollits es donaran a conèixer el juny de 2020, i hauran d’haver iniciat les obres abans del 30 de novembre del pròxim any. Preveuen sufragar fins un màxim d’un 40% de la inversió empresarial elegible. A tot Catalunya, la partida d’aquest ajut és de 7.666.666,67 euros, a repartir entre les zones rurals dels 11 Grups d’Acció Local.

Les persones que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins al 15 de gener de 2020 i podran contactar amb l’equip tècnic del CIS per rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts LEADER, a les oficines del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques a la Ribera d’Ebre, situades al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre o a la Terra Alta situades a l’Oficina Comarcal de la Terra Alta del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i a través de info@cisriberaebre-terraalta.org

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: