Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera aprova un pressupost que posa èmfasi en l’atenció a les persones

19 desembre 2019 · Noticies

El pressupost per al 2020 superarà els 6 milions d’euros, una xifra molt similar a la d’aquest 2019

Aquest dimecres, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat el darrer ple de l’any, en el qual s’ha aprovat per majoria, amb l’única abstenció dels dos consellers socialistes i del conseller de la Federació d’Independents de Catalunya. La xifra puja fins al 6.132.869€, gairebé un tres per cent inferior respecte al pressupost del 2019. “Aquesta davallada es deu, en part, a un canvi en les subvencions que atorga Diputació per l’arranjament de camins rurals, que a partir d’ara es gestionaran directament des dels municipis sense participació del Consell Comarcal. A més, queda pendent d’incorporar la partida destinada al programa d’ocupació Enfeina’t. Pel seu volum i la seva complexitat constarà com a bonificació de crèdit i s’inclourà un cop iniciat l’exercici del 2020”, ha explicat la presidenta de l’ens Gemma Carim.

La despesa destinada a serveis a les persones representarà el gruix principal del pressupost —el 50,5%— amb partides destinades a l’atenció de la gent gran, a persones amb situació de risc, al transport escolar, les beques menjador i els llibres, i al foment de la cultura l’esport, el turisme i el lleure, entre d’altres. La promoció econòmica significarà un 11,7% del pressupost, amb actuacions vinculades al programa Ribera d’Ebre Viva, destinat a actuacions en l’àmbit del comerç, el turisme i la indústria agroalimentària (principalment l’oli i la fruita dolça).

El Consell Comarcal destinarà 1.278.581€ (20.9% del pressupost) a reforçar els ajuntaments per la correcta prestació de serveis en l’àmbit local, especialment en l’urbanisme, el medi ambient i la recollida de brossa. Aquesta partida inclou 40.000€ per als quatre municipis que no formen part del pla PENTA, el Pla d’Emergència Nuclear Exterior a les Centrals Nuclears d’Ascó i Vandellòs. Les despeses generals (com per exemple despeses de funcionament, sous no adscrits al contracte programa) sumen 1.039.914€.

La major part dels ingressos —el 58,9%— s’obtindran de la Generalitat de Catalunya via contractes programa, fons de cooperació i òrgans dependents. La Diputació aportarà un 7,9% de pressupost mitjançant el servei d’assistència als municipis i altres subvencions finalistes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: