Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre sol·licita una reunió amb el Síndic per conèixer l’informe de deficiències en seguretat nuclear

28 novembre 2019 · Noticies

El ple de novembre del Consell Comarcal ha aprovat el Pla de polítiques LGTBI, que serà el marc de referència per garantir els drets del col·lectiu

Aquest dimecres el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat el ple de novembre. En el transcurs de la reunió, la presidenta Gemma Carim ha anunciat una petició al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per demanar que es desplaci fins a la comarca per explicar als alcaldes i regidors l’informe de deficiències en seguretat nuclear de la zona d’Ascó i Vandellòs. L’informe, publicat al final de la setmana passada, denuncia entre d’altres punts la manca de cobertura de telefonia mòbil o municipis sense megafonia. “Cal que tinguem clar quines mesures correctores cal preveure als pobles que vivim a deu i vint quilòmetres de la central nuclear d’Ascó i per això hem sol·licitat la reunió”, ha explicat Carim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D’altra banda, el ple ha aprovat el Pla Comarcal de Polítiques LGTBI 2019-23, que serà el marc de referència comarcal de les polítiques destinades a garantir els drets del col·lectiu i promoure l’eliminació de les desigualtats causades per raó de l’orientació sexual, la i

dentitat de gènere i l’expressió de gènere. La implementació d’aquest pla serà revisat cada any per tal d’avaluar el seu compliment i, sobretot, per tal d’adaptar-se a la realitat evolutiva i canviant del marc conceptual pel que fa a les polítiques de gènere i LGTBI. La presidenta del Consell Comarcal ha recordat que “el consell ja disposa d’un punt d’atenció integral a les persones que puguin patir algun tipus de discriminació d’aquest tipus”. “Amb el nou pla, però, volem anar més enllà i recollir les propostes que arriben des de la taula de treball LGTBI que formen representants del sector de la salut, l’ensenyament i l’administració local”, ha afegit.

De fet, aquest mateix dimecres al matí, el Consell Comarcal ha acollit una formació per a tècnics i regidors amb Lluïsa Jiménez, responsable de l’Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI de la Direcció General d’Igualtat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: