Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre se suma al manifest unitari del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

25 novembre 2019 · Noticies

Des del mes de gener, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 16 dones víctimes de les violència masclista a la comarca

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera s’ha sumat al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb la lectura del manifest unitari al saló de plens. Es tracta d’un document elaborat per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Ajuntament de Barcelona i les quatre diputacions catalanes.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat “que els últims 10 anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha atès 148 dones víctimes de la violència masclista per part de la seva parella o exparella a la comarca. Només aquest any, de gener a octubre, se n’han detectat 16 casos”. Per combatre aquestes xifres, des del Consell Comarcal —a través del SIAD i l’Oficina de Serveis a la Joventut— es treballa a tots els instituts de la Ribera d’Ebre. Així, en els cursos de 1r d’ESO s’imparteix un taller de diversitat, a 2n s’analitza l’amor romàntic i a 3r i 4t s’aborda la violència, en un projecte conjunt amb els Mossos d’Esquadra. Paral·lelament, els centres de primària han rebut una ‘maleta pedagògica’ perquè les escoles puguin treballar la relació entre gèneres a través de contes educatius.

En l’acte d’aquest migdia també s’han llegit els cartells de l’exposició ‘Violència masclista en la parella. Desmuntem els mites?’, que proposa una revisió d’idees preconcebudes associades a l’amor romàntic i a la violència masclista, alhora que ofereix eines per a transformar-les.

Podeu consultar el manifest unitari en aquest enllaç:

https://fmc.cat/novetats-ficha.asp?id=29860&id2=1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: