Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre participa en una trobada d’experiències de coworking rural a Alemanya

4 novembre 2019 · Noticies

S’hi reuniran sis entitats europees amb la voluntat de treballar en l’impuls del coworking com a eina de desenvolupament territorial

Els darrers anys, el model de coworking rural de la Ribera d’Ebre ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Europa. I per això, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte Cowocat_Rural, formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de Cowocat_Rural, Jaume Bages, es desplaçarà a Alemanya per participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

IMATGE d’ARXIU – Representants de les sis regions de la Unió Europea en la trobada a l’Arxiu Comarcal de la Ribera, a Móra d’Ebre. Novembre 2018

La trobada que se celebrarà a la ciutat de Leipziger, a la regió de Saxònia, s’ha programat en el marc d’un projecte de cooperació LEADER Transnacional per impulsar espais de coworking en zones rurals europees. La delegació de la Ribera hi participa a través del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre-Terra Alta i amb el lideratge de Cowocat_Rural. A més de la delegació, a la trobada hi participaran sis Grups d’Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d’Alemanya; el Donegal Local Development Company d’Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades contempla visites a espais de coworking a l’àrea de zona Leipziger, amb sessions de treball per intercanviar experiències i una trobada amb el Ministre de Medi ambient i Agricultura de l’estat alemany de Saxònia.

La trobada de Leipziger servirà per donar continuïtat a la feina engegada amb anterioritat pels socis del projecte CoLabora. Els grups participants promouen, anualment, una trobada i, en els darrers anys, els grups participants ja han intercanviat experiències a la Ribera d’Ebre i el Regne Unit amb la voluntat de treballar conjuntament en l’impuls del coworking rural, entès com una peça clau en el desenvolupament rural per retenir i captar talent per tal de frenar el despoblament. De les taules de treball, en sortirà una guia metodològica amb els passos necessaris per crear, gestionar i dinamitzar espais de coworking rural.

Aquest projecte es desenvolupa en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels Grups d’Acció Local de Catalunya dins el Programa de Desenvolupament  Rural de Catalunya 2014-2020, i està cofinançat pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: