Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre avança en la implantació de la tecnologia 5G al polígon del Molló

30 octubre 2019 · Noticies

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat el ple d’octubre, en el qual s’ha aprovat facultar a la presidència de l’ens per presentar-se a la convocatòria de subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024. El projecte comarcal que es presentarà anirà encaminat a millorar l’eficiència energètica de l’edifici de la seu amb la instal·lació de plaques solars. I també permetran la instal·lació d’antenes de tecnologia 5G a la nau del polígon del Molló de Móra la Nova —propietat del Consell—, una tecnologia que ofereix connexió a internet fins a cent vegades més ràpida que els sistemes actuals. “Això ens permetrà millorar el servei a les empreses que es vulguin instal·lar al polígon i a la vegada implantar un laboratori 5G a la nau, amb la voluntat que s’hi puguin instal·lar companyies que treballen amb sistemes de robòtica. En aquests moments, ja hem iniciat converses empreses interessades en el projecte i estem treballant en la seva concreció”, ha explicat Gemma Carim, Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

En el ple, també s’han aprovat les bases reguladores de la concessió de subvencions públiques per al reequilibri comarcal, especialment pensades per als quatre ajuntaments —Benissanet, Miravet, Ginestar i Rasquera— que queden al marge de la zona nuclear d’Ascó i, per tant, de les aportacions econòmiques de la nuclear. “Cada un dels municipis rebrà una ajuda de 10.000 euros per invertir en infraestructures. Finalment també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Tarragona i el Consell, per a la implementació de la plataforma de serveis digitals Actio als municipis de la comarca.

Excepcionalment, el ple, s’ha convocat a les 13.30h per facilitar l’assistència dels alcaldes que a l’Assemblea de Càrrecs Electes convocada pel Consell per la República aquesta tarda a les 19h a Barcelona. D’aquesta manera, es dóna compliment al compromís que vam adquirir el Consell Comarcal en el marc de la moció de rebuig a la sentència del Procés.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: