Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

14 octubre 2019 · Noticies

Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre organitzen, aquest dimecres, una assemblea d’electes a Xerta, el poble de Carme Forcadell amb la presència del president del Parlament

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha suspès tota l’activitat institucional per a avui dilluns 14 d’octubre davant la sentencia condemnatòria del Tribunal Suprem, així com el consell d’alcaldes que estava previst celebrar-se demà dimarts. L’ens ha convocat un ple extraordinari i d’urgència, on ha aprovat una moció de rebuig contra la sentència del procés i ha demanat amnistia per als presos i exiliats i ha defensat el dret a l’autodeterminació.

La moció, redactada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) indica que “la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort” i defensa la innocència de totes les persones condemnades.

“Demanem justícia. S’ha jutjat la democràcia i els nostres drets: el dret d’autodeterminació i el dret d’opinió entre d’altres” ha manifestat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Volem posar de manifest com ens sentim el poble de Catalunya. Les persones empresonades ens representen a nosaltres i a les nostres idees”, ha afegit.

Assemblea de càrrecs electes

En paral·lel, els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre han anunciat una assemblea de càrrecs electes que tindrà lloc el proper dimecres 16 d’octubre, a les 19.30h, al Pavelló de Xerta, municipi natal de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i 6 mesos de presó. L’acte comptarà amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i d’altres polítics del territori.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: