Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre analitza les conseqüències de l’incendi mirant cap al futur

9 octubre 2019 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal ha participat en la jornada tècnica sobre paisatge, agricultura i incendis

Aquest matí, una setantena de persones han participat en la jornada tècnica sobre paisatge, agricultura i incendis que s’ha celebrat a Vinebre i la Torre de l’Espanyol. Organitzada pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i Bombers de la Generalitat, l’activitat estava pensada per analitzar quines estructures i quins mosaics del paisatge van servir per limitar el foc de l’estiu passat a la comarca i quins no. El programa ha comptat amb la intervenció d’investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). El gruix de la jornada s’ha desenvolupat directament a les zones forestals afectades per l’incendi que el juliol passat va calcinar el nord de la Ribera d’Ebre i una part de les Garrigues i el Segrià.

En la seva salutació de benvinguda, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim ha destacat que “caldrà posar en valor la llei d’espais agraris i configurar un mosaic que ens faci resilients als focs”. “Volem viure i treballar a casa nostra en un àmbit rural que no ens negui oportunitats i fer de la ruralitat un valor”, ha afegit. La presidenta ha recordat que s’està treballant amb Departament de Treball, Afers Socials i Família a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià i les Diputacions per tirar endavant diversos plans d’ocupació que ajudin a restablir la normalitat.

A més, des del Consell Comarcal també es participa en la redacció d’un document conjunt i consensuat entre les diverses administracions per subratllar el valor de la ruralitat. El document ha de servir de base per a treballar el projecte «Un país d’oportunitats, un país viu» que el Govern de la Generalitat ja ha implantat en altres comarques i que té per objectiu equilibrar el país i fer front als problemes de despoblació, envelliment i retrocés econòmic que pateixen aquests territoris rurals de Catalunya. “Defensarem que no se’ns penalitzi per viure al món rural i si hem de ser els seus garants volem oportunitats”, ha conclòs Carim.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: