Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera satisfet pel nou pas del CatSalut en la gestió territorial de l’Hospital de Móra d’Ebre

3 octubre 2019 · Noticies

El consell de direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) ha aprovat la compra de l’empresa gestora Gecohsa, propietat de l’Ajuntament de Reus

Amb la compra de Gecohsa i la creació de la nova empresa Salut Terres de l’Ebre, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dona resposta a una reivindicació històrica de la comarca. D’aquesta manera es fa un pas endavant perquè la gestió de l’hospital Comarcal de Móra d’Ebre es faci amb la cobertura del Serve i Català de la Salut (CatSalut), però prenent les decisions des de la comarca.

Des del Consell Comarcal sempre hem defensat que ha de ser la Generalitat i no els ajuntaments qui gestionin els centres de salut, però amb governança des del territori, amb pressupost i òrgans de direcció propis. L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre pateix problemes endèmics derivats de la seva dependència de l’empresa Gecohsa, empresa propietat de l’Ajuntament de Reus. Tenir gent del territori als Consells d’Administració no ha servit per trobar-hi solucions.

Per tant, volem fer pública la nostra satisfacció perquè l’acord pres ahir en el consell de direcció del CatSalut, és el primer pas per impulsar el canvi de gestió de l’hospital comarcal. Així, la Consellera de Salut, Alba Vergés, està complint amb els terminis anunciats el gener passat en una visita a les Terres de l’Ebre. Ara, la decisió presa el consell de direcció del CatSalut, haurà de ser validat pel Govern de la Generalitat en un procés que culminarà amb la desaparició de l’empresa Gecohsa. La nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre neix per gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre, tot i que no es descarta que més endavant pugui assumir la gestió d’altres centres sanitaris de les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: