Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

“Ara és un bon moment per parlar de la terra. Fem que la ruralitat sigui un valor” Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

16 juliol 2019 · Noticies

Gemma Carim Gironés, alcaldessa de Vinebre, ha estat proclamada avui nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’elecció de Carim, que renova en el càrrec de presidenta de l’ens comarcal, ha tingut lloc en un acte celebrat a la seu del Consell Comarcal a Móra d’Ebre, en el qual han pres possessió els 19 nous consellers i conselleres de la nova legislatura 2019-2023.

Nou Ple del Consell Comarcal pel període 2019-2023

Carim ha rebut 18 vots favorables de 19 possibles de tots els consellers, excepte del representant de la Federació d’Independents de Catalunya, que s’ha abstingut, i marca l’inici d’una nova etapa per assolir consensos a la Ribera d’Ebre.

L’acte de constitució del nou Consell Comarcal ha començat amb la creació de la Mesa d’edat, formada per Xavier Sabaté Ibarz, el conseller electe de major edat, i Vera Llombart Sanjuan, la consellera més jove. Tot seguit, tots els consellers i conselleres han jurat o promès el seu càrrec, i s’ha procedit a l’elecció de la presidenta a través de votació a mà alçada.

Un cop Gemma Carim ha pres possessió del seu càrrec, els portaveus dels grups comarcals amb representació al Consell i la mateixa presidenta han fet els seus respectius discursos. La nova presidenta ha exposat, “coincidim tots en un moment crucial que viu la Ribera d’Ebre, i amb la necessitat d’unitat per arribar a consensos i els màxims acords possibles en una legislatura que apostarà per una Ribera viva i activa”, frase de capçalera de la presidenta els darrers quatre anys i que tindrà continuïtat ha dit. Entre les paraules del discurs que Carim ha exposat destaquen: “les persones ens relacionem per projectes i objectius i les coses comunes és el que ens apropa”, així com també ha dit, “tenim molts reptes a nivell de comarca. Tots els reptes requereixen consensos amplis i de conjunt. Sabem clarament que és el que no volem com a comarca”.

Discursos per al consens i abstenció de la Federació d’Independents de Catalunya

El representant de l’agrupació d’electors, Xavier Arbó, ha estat el primer a fer una crida tot dient: “treballarem per la Ribera en conjunt, també per Riba-roja,  poble que està al focus actualment”.

En el seu torn, Antonio Suárez, representant de la Federació d’Independents de Catalunya, ha reclamat “pluralitat que ens enriqueix mútuament. Desitjo el restabliment del diàleg per cercar consensos. Demano a la presidenta poder parlar de tot.

Carlos Trinchan, com a portaveu de la candidatura de Progrés, ha dit que “el tema de l’abocador ha estat massa al centre, ha faltat parlar dels problemes de la fruita dolça, del turisme, del tancament de la central d’Ascó, etc. Ens posem a disposició de l’equip de govern per abordar qualsevol tema com a una única comarca”.

 

Sixte Melchor, representant de Junts, ha exposat: “felicito els resultats d’ERC a la comarca. Enhorabona a la Gemma, que segueixis com fins ara, que segueixis amb el teu consens i diàleg que sempre has buscat i que si ens necessites ens tindràs al costat”.

El darrer dels portaveus a intervenir ha estat el portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jesús Àlvarez, que ha marcat les línies estratègiques generals que vol treballar el seu grup i ha exposat: “agafem el compromís que farem tot allò que hem de fer amb gran responsabilitat. Tenim un model de comarca clar i el defensem, que recull amplis consensos. Tenim potencials propis que els hem d’explotar”.

La nova presidenta vol el màxim consens en tot

Finalment, Gemma Carim, ja com a nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha fet un emotiu discurs en el que ha agraït la generositat als consellers i conselleres comarcals pel seu ampli suport i ha demanat que “la comarca que volem la volem amb uns sectors de qualitat. És un bon moment ara per parlar de la terra. Fer que la ruralitat sigui un valor. Em comprometo a treballar al costat de tots els representants dels pobles de la comarca”.

En el proper ple, que se celebrarà a finals de juliol, es donaran a conèixer les àrees de govern i quins càrrecs ocuparà cada conseller.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: