Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Continuem treballant per definir línies d’actuació per potenciar el producte riberenc i la venda de proximitat

12 juny 2019 · Noticies

El passat 15 de maig es va celebrar la segona sessió de treball per definir línies d’actuació per impulsar el producte riberenc. La trobada es va centrar en com posar en valor el producte local a través del turisme. El David Esteller, consultor en innovació, planificació i màrqueting de destinacions enoturístiques i gastronòmiques, ens va explicar quines són les 20 claus per esdevenir una destinació gastronòmica competitiva.

“Diversitat de producte, el paisatge agrícola i els seus recursos, el riu…”, són alguns dels punts forts que compta la nostra comarca per establir vincles entre l’oferta turística i producte local. Els participants creuen que s’ha de treballar en un relat vinculat al riu i al paisatge agrícola que ens ajudi a millorar la nostra imatge.

Aquesta sessió es troba dins de les quatre jornades organitzades en el marc de l’acció per impulsar un Pla d’Acció per rellançar el producte agroalimentari de la comarca els pròxims anys.

Aquest mes, el dilluns 17 de juny, ens tornarem a trobar per treballar conjuntament per valoritzar les produccions locals a través de la gastronomia. Treballarem com podem diferenciar i posar en valor la cuina dels nostres restaurants, quin paper tenen els productors i productores i com podem millorar el treball en xarxa d’aquests dos sectors. A més, parlarem d’esdeveniments gastronòmics d’èxit a través de la producció local i de qualitat. Ens acompanyarà un expert en el tema, el Pep Palau, gastrònom i promotor d’iniciatives i esdeveniments gastronòmics arreu del territori.

La última sessió serà el dimecres 10 de juliol, té com a títol “El paper de les empreses i el territori en l’impuls dels productes locals i la venda de proximitat”. Ens acompanyarà mOntanyanes, l’empresa que ha dinamitzat totes les sessions de treball, i ens ajudarà a acabar de definir les línies d’actuació prioritàries que ens permetrà impulsar el producte riberenc.

 

La inscripció a les sessions de treball està oberta en el següent enllaç.

Podeu informar-vos de la primera jornada en aquest enllaç i de la diagnosi dels circuits curts de comercialització realitzada l’any passat en aquest.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: