Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Benvinguts a pagès torna a la Ribera de l’Ebre amb èxit

4 juny 2019 · Noticies

Més de 800 persones han visitat la comarca a través de l’iniciativa de Benvinguts a Pagès aquest passat 1 i el 2 de juny, que aquest any celebra la quarta edició. Ha estat un cap de setmana de portes obertes per descobrir, tastar, comprar i passar-ho molt bé. Així, molts visitants han pogut redescobrir l’origen dels productes que consumim cada dia i conèixer el treball de camp. Els visitants han destacat l’alegria de poder experimentar la vida a pagès, tastar i accedir a una oferta de productes agroalimentaris de temporada i de proximitat excepcional.

 

Tot i que aquest any han augmentat les visites als dos participants elaboradors de vi i oli, Biopaumerà, a Rasquera, i Molí de Rué, a Vinebre, els visitants continuen sentint-se atrets per aquelles explotacions que tenen animals, com la Formatgeria Laura i Los Bordissets de la Rafela, ambdós a Rasquera. A més, aquest any han pogut descobrir el món de les abelles a Somper. El públic visitant ha estat sobretot famílies amb nens i nenes, procedents dels voltants del Camp de Tarragona, ciutats de l’entorn metropolità de Barcelona i de territoris propers.

 

El balanç és positiu, ja que aquesta iniciativa contribueix a posar en valor el sector agrari de la comarca i el seu producte autòcton. Els pagesos de la Ribera destaquen, a més, que la majoria dels visitants van aprofitar la visita a les explotacions per comprar productes autòctons.

A més dels participants ja citats, també es podia degustar el menú Benvinguts a Pagès a Hostal Gastronòmic la Creu, i gaudir de les ofertes dels allotjaments participants: 7 de Ribera Hostal – Agrobotiga, Càmping i alberg de Tivissa, Casa del Castell, Casa Font, història de pagès, Hostal Fontdemora i Lo Racó de cal Brisda.

 

L’oferta del cap de setmana va incloure visites gratuïtes a prop de 200 explotacions agràries, la participació de prop de 140 restaurants i més de 200 allotjaments a tota Catalunya. Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, l’Agència Catalana de Turisme, la Fundació Alícia, i la col·laboració dels Consells Comarcals, com el de la Ribera de l’Ebre, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: