Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació prospeccionaran la creació d’un distintiu d’origen i qualitat per a la Cirera de la Ribera d’Ebre.

17 maig 2019 · Noticies

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, s’han reunit aquest matí acompanyats de del sub-director general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries, Joan Gòdia,  dels consellers comarcals, Gil Martí, Sergi Borràs i Josep Maria Sáez i tècnics del Departament, per tal de prospeccionar la possible creació d’un distintiu d’origen i qualitat per a la cirera de la Ribera d’Ebre.

Els distintius de qualitat i origen com la Denominació d’Origen Protegida (DOP) o una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) són segells reconeguts internacionalment, molt valorats pels consumidors europeus. Sobretot perquè posen de relleu: la qualitat del producte associada a un medi geogràfic particular amb els factor humans i naturals que li són propis i del qual les fases de producció, transformació i elaboració es fan totalment a la zona.

En un estudi recent elaborat a través del projecte Ribera d’Ebre VIVA, es desprenia que la Ribera d’Ebre és la principal comarca productora de cirera de país. La proposta està en una fase embrionària i ara caldrà que els productors i comercialitzadors de la zona vegin l’oportunitat que representa per posar valor afegit a les cireres de la comarca. 

Mòdol ha destacat que “és una iniciativa que ajuda al desenvolupament local, just quan ara com a país, es fa una aposta molt clara per valoritzar els productes alimentaris” i per tant que la Ribera d’Ebre tingui intencions de tenir una DOP o una IGP, “s’alinea perfectament amb l’aposta que estem fent com a país”. 

“Som una comarca envoltada de DO i IGP, i no en tenim cap de pròpia, quan excel·lim amb molts productes locals agrícoles, ramades o artesanals, i d’uns anys ençà, hem apostat per donar-hi valor, creiem que el reconeixement amb un distintiu de qualitat i d’origen mos donarà un impuls molt important com a territori, i per això volem treballar-ho” ha afirmat Gemma Carim.

El Consell Comarcal i el Departament d’Agricultura han acordat la creació d’una comissió de treball que estudiarà la proposta i la treballarà amb els productors i comercialitzadors de la comarca que n’han de ser els beneficiaris. 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: