Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal continua treballant en la sensibilització davant les  orientacions sexuals i identitats de gènere

17 maig 2019 · Noticies

En motiu del Dia Internacional Contra l’Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia es canvien les plaques dels serveis de l’edifici comarcal.

Les noves plaques que llueixen a partir d’avui mostren la frase Serveis a disposició de tothom, independentment de la seva identitat de gènere. 

L’acte l’ha obert Gemma Carim, presidenta de l’ens, sota la bandera de l’arc de Sant Martí que oneja al balcó del Consell Comarcal. Ha llegit davant representants d’ajuntaments i personal del Consell el manifest de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, el qual condemna totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; aposta pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fa una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d’identitat de gènere o d’orientació afectiva i sexual. 

Posteriorment, s’ha fet la presentació de les plaques dels serveis. Gemma Carim ha emplaçat els ajuntaments de la comarca a sumar-se a la iniciativa d’avançar en la identificaicó dels banys de manera no binària. Per acabar, Josep M. Sàez, conseller de l’àrea de Serveis Socials, ha recordat l’existència a la comarca del Servei d’Intervenció Integral, que té com a objectiu l’atenció de proximitat a les persones del col·lectiu LGBTI en qualsevol dels aspectes que necessitin. 

Per acabar, s’ha passat un vídeo que mostra algunes de les situacions que les persones trans s’han d’enfrontar dia a dia i que no estan adaptades perquè tothom se senti en igualtat de condicions.


Declaració contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, 17 de maig. 

Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s’adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El conjunt de les institucions catalanes expressem la ferma voluntat de continuar implementant aquesta llei en tot el seu abast per a eradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat. I també vol expressar la seva voluntat d’assegurar el compliment d’aquesta llei i el seu desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental  les persones dels col·lectius i llurs entorns.

Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.  És per això que també reivindiquem la protecció i el refugi de les persones LGBTI. 

Amb motiu d’aquesta jornada, doncs, condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d’identitat de gènere o d’orientació afectiva i sexual. 

A Catalunya, i així ho reconeix la Llei, totes les persones han de poder viure llurs diferències de gènere o sexe en condicions d’igualtat, equitat i llibertat.

17 de maig de 2019 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: