Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Lliurament dels premis del concurs “Rentem-nos les mans quan toca” en motiu del dia 5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans

8 maig 2019 · Noticies

Rentar-se les mans és un procediment senzill i econòmic, a més de bàsic per prevenir la transmissió d’infeccions.  Per això l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra cada 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans.

Coincidint amb aquesta celebració els departaments de Salut i Ensenyament a Terres de l’Ebre impulsen la iniciativa de fer arribar  uns tallers dirigits a l’alumnat de 1r de Primària del territori.

Una activitat que a la Ribera d’Ebre, s’ha dut a terme per sisè any consecutiu mitjançant el Centre de Recursos de la Ribera d’Ebre i els diferents infermers i infermeres de la comarca i dels Equips d’Atenció Primària de l’ICS, que duen a terme aquests tallers amb els més més petits per conscienciar de la importància de rentar-se les mans en diferents situacions quotidianes com a prevenció per evitar infeccions. D’aquesta manera és com els nens i nenes han après a rentar-se bé les mans, i així… mans netes! L’important a més, és mantenir la rutina i rentar-se les mans quan toca:  abans d’esmorzar, de dinar, de berenar i de sopar, després d’anar al lavabo, si toquem els animals o tossim, ens moquem o estornudem i també si venim de jugar al pati o hem jugat amb plastilina, pintures, etc.

Els nens i nenes que han realitzat aquests tallers a les escoles han participat en el concurs de dibuix “Em rento les mans quan toca”, els premis del qual s’han lliurat aquest dilluns dia 6 de maig a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Un acte  que ha iniciat la Sra. Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, acompanyada de la Sra. Lourdes Ambrós, representant del Departament d’Educació, de la Sra. Miriam Boira, directora de la Unitat Funcional de Gestió Terra Alta i Ribera d’Ebre de l’ICS a Terres de l’Ebre, del Sr. Joan Galbany, director de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i de la Sra. Montse Rincón, directora de Caixabank de Móra d’Ebre.  El missatge ha estat transmetre als infants i les seves famílies  la importància d’aquest hàbit per la promoció de la salut i la prevenció de moltes malalties. Així mateix s’ha destacat que, tot plegat, es tracta d’una activitat que “és una mostra evident del treball en xarxa entre diferents institucions,  la suma dels quals genera una major repercussió en benefici de la societat”.

 

Un total de 18 nens i nenes de diferents escoles han estat premiats en aquesta 6a edició:

 • Carlota Amorós, del Col.legi Santa Teresa, de Móra d’Ebre
 • Marc Terrones, de l’Escola Sant Miquel, d’Ascó
 • Jana Mañé, de l’Escola Antoni Nat, de Benissanet
 • Hugo Zaro, de l’Escola Enric Grau Fontsere, de Flix
 • Coral Gutierrez, de l’Escola el Veger, de Garcia
 • Lluc Paula, de l’Escola Roc Llop Convalia, de Miravet
 • Emily Franch, de l’Escola 1 d’abril, de la Palma d’Ebre
 • Irina Gil, de l’Escola Enric Grau Fontseré, de Flix
 • Guillem Ros, de l’Escola Lluis Viñas, de Móra d’Ebre
 • Kevin Gabriel Sdirna, de l’Escola Lluis Viñas de Móra d’Ebre
 • Martina LLauradó, de l’Escola 3 d’abril, de Móra la Nova
 • Pol Clua, de l’institut –Escola 3 d’abril, de Móra la Nova
 • Alèxia Pellisa, de l’Escola Les Eres, de Rasquera
 • Maria Pozo, de l’Escola Sant Agustí, de Riba-roja d’Ebre
 • Laura Torres, de l’Escola el Tormo, de la Torre de l’Espanyol
 • Ferran Martínez, de l’Escola Les Eres, de Vinebre
 • Yannis Arnautu, de l’Escola Montsant, de la Bisbal de Falset
 • Ènia Bargalló, de l’Escola Josep Riba, de la Serra d’Almos

Tots ells, a més d’un diploma, s’han endut com a premi  material escolar, obsequi de l’Obra Social La Caixa i del Consell Comarcal.

Tots aquests dibuixos es podran visitar a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre on estaran exposats durant tot el mes de maig.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: