Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Convocats nous ajuts per a empreses de la Ribera d’Ebre per contractar joves universitaris en pràctiques

9 abril 2019 · Noticies

Les empreses situades en zones rurals de Catalunya, com la Ribera d’Ebre, poden optar a una nova convocatòria dels ajuts del Pràcticum Odisseu. Així, totes les empreses i institucions riberenques interessades a incorporar a la seva plantilla de treballadors un estudiant universitari en pràctiques, poden presentar les seves ofertes fins al 30 d’abril d’abril (termini ampliat).

L’objectiu dels ajuts del Pràcticum Odisseu és incentivar l’estada de joves universitaris en empreses situades en municipis rurals, concretament per fer pràctiques remunerades. En aquest sentit, es promou la competitivitat empresarial i el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals. Per aquest motiu, el lloc de pràctiques ha d’estar situat en un dels municipis situats dins del territori dels 11 Grups Acció Local, com el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera Terra Alta.

Quarta convocatòria
Aquesta és la quarta convocatòria d’aquests ajuts i, en la passada edició, van ser 98 les empreses i institucions que es van interessar i van proposar un total de 137 ofertes de pràctiques. De totes aquestes, 39 van ser les empreses o institucions beneficiàries i es van aprovar 45 ajuts.

Una de les persones que va viure l’experiència del Pràcticum Odisseu és l’arquitecta de Móra d’Ebre, Èlia Vaqué. “Tornaria a participar, clar, és un avantatge. Ens ha donat la facilitat de tenir perfils diversos en un entorn rural, quan això sempre era específic de les zones urbanes i, de fet, animo a les empreses a optar a aquests ajuts”, explica l’arquitecta riberenca, que va tenir a l’estudiant d’arquitectura, Marc Serra, d’Ascó, que no s’esperava “poder fer la seva primera estada en una empresa, tan a prop de casa i poder tornar al poble”. Per a ell, també “és un gran avantatge”.

Els estudiants es poden inscriure fins al 12 de maig
En la passada convocatòria, es van realitzar un total de 300 sol·licituds, d’un total de 160 estudiants per les places de pràctiques que hi havia. En aquesta edició, els estudiants tenen temps fins al 12 de maig de 2019 per sol·licitar les candidatures a les places que hi ha consultant les ofertes del Pràcticum Odisseu. Els estudiants realitzaran un mínim de 300 hores durant el curs acadèmic, és a dir, fins al 15 de setembre, i com a mínim rebran 5 euros per hora de pràctiques, del qual un mínim de 2,5 euros/hora serà cofinançat per part de l’empresa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: