Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell promou la contractació d’entitats de la Ribera d’Ebre per fer activitats culturals a la comarca

29 març 2019 · Noticies

Foto del ple d’aquest dimecres on es va tractar la iniciativa.

Potenciar la contractació i promocionar a les entitats de la Ribera d’Ebre per a la realització d’activitats culturals a la comarca. Aquest és l’objectiu de la línia d’ajuts que ha aprovat el ple del Consell Comarcal de la Ribera, a la qual poden acollir-se els 14 ajuntaments de la comarca i a l’EMD de Darmós amb l’objectiu que programin actuacions d’interès cultural a entitats comarcals sense afany de lucre durant tot aquest any 2019.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha explicat que aquestes subvencions «ajudaran a les entitats culturals riberenques, que fan un gran esforç per tirar endavant i aquests ajuts facilitaran la seva contractació i que actuïn als nostres pobles». En aquest sentit, els municipis riberencs podran acollir-s’hi per subvencionar aquelles activitats que formen part d

’una programació anual, o bé activitats concretes que formin part de la creació, promoció i difusió de les expressions culturals i artístiques. Resten excloses trobades, concentracions, tallers, formacions, dinamitzacions, debats o similars.

El deute 0 comarcal ho fa possible
Així, el Consell Comarcal ha reservat una partida de 6.000 euros del pressupost de 2019 per aquesta línia de subvencions. Cadascun dels ajuntaments o EMD podrà obtenir 150 euros per actuació, amb un màxim de 300 euros a l’any per consistori. A més, perquè les subvencions estiguin ben repartides entre el moviment associatiu dels diversos municipis, una entitat només pot ser beneficiària dels ajuts per a un màxim de tres contractacions a l’any.

Aquest fet és possible gràcies a l’endeutament zero del Consell Comarcal de la Ribera. En aquest sentit, el ple de l’ens riberenc va aprovar a finals de setembre d’aquest any els Comptes del passat exercici, complint amb la llei d’estabilitat, la regla de la despesa i un deute que va quedar liquidat definitivament, en cancel·lar el préstec que s’havia sol·licitat el 2009. «Els darrers anys ja ho volíem impulsar, però fins a arribar a l’endeutament zero, no ho hem pogut posar en pràctica», argumenta Carim.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: