Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Benissanet acull demà la celebració del 8M Dia Internacional de la Dona Treballadora de la Ribera d’Ebre

14 març 2019 · Noticies

Cartell de l’acte.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza demà divendres 15 de març, a les 5 de la tarda, el tradicional Reconeixement de la Dona Treballadora dels municipis de la Ribera d’Ebre, un acte que se celebra cada any amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora el 8 de març, i que es va posposar la setmana passada per la convocatòria de vaga. Catorze dones, una en representació de cada municipi de la comarca, seran homenatjades sota el lema Som 8 de març.

Enguany l’acte se celebrarà al Casal de Benissanet i hi estan convidades totes les associacions de dones de la comarca. L’objectiu d’aquesta festa és donar visibilitat a les dones de la Ribera i al seu paper en la vida de tots els pobles. Aquest any 2019 el manifest institucional, al qual es va sumar el Consell Comarcal la setmana passada, reivindica “la sororitat i els feminismes com a motor de canvi per assolir la igualtat efectiva i real i derrocar el patriarcat d’una vegada per totes!”, també a la Ribera d’Ebre.

L’acte commemoratiu del Dia de la Dona Treballadora a la Ribera està organitzat cada any per l’associació de dones del poble amfitrió de la festa, en aquest cas la de Benissanet. Aquesta associació forma part Consell Consultiu de Dones de la Ribera, l’òrgan comarcal que agrupa els col·lectius femenins de tots els pobles: està format per dues representants de cada associació local, que es reuneixen al llarg de l’any per posar en comú la seva activitat i organitzar el Dia Internacional en l’àmbit comarcal.

Durant l’acte de demà s’escollirà una dona de cada un dels pobles participants, i es llegirà en públic la seva trajectòria vital com a reconeixement del paper del col·lectiu femení en la història de la comarca. A l’esdeveniment hi assistiran la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i el conseller de Serveis Socials, Josep Maria Sáez, qui llegirà el manifest institucional. I hi haurà representants de tots els pobles i de les seves associacions de dones.

Llegiu el manifest institucional del 8 de març aquí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: