Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre i Aitona s’alien per promocionar conjuntament la floració com a atractiu turístic

16 gener 2019 · Noticies

La delegació riberenca, amb la presidenta del Consell i la tècncia de Promoció, amb les seves homòlogues d’Aitona, ahir a l’ajuntament del Segrià.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va visitar ahir Aitona per reunir-se amb la seva alcaldessa, Rosa Pujol, i la primera tinent d’alcalde, Maria Antonieta Royes, amb l’objectiu de crear sinergies entre ambdós territoris al voltant d’un actiu turístic comú: la floració dels arbres fruiters, una època que coincideix amb el final de l’hivern i el principi de la primavera, al març, tot i que les dates cada any estan molt lligades a la climatologia. És llavors quan els camps de la nostra comarca es tenyeixen de blancs i rosats, realçant el paisatge de ribera i convertint-lo en un poderós atractiu turístic, com també aprofita Aitona.

A la trobada, celebrada a l’Ajuntament d’aquest municipi del Segrià, també van assistir les tècniques de Promoció d’ambdues institucions. Tot plegat va servir perquè uns i altres poguessin conèixer en primera persona els dos projectes: #LaRiberaenflor i #fruiturisme amb els quals cada territori ja treballa des de fa temps per captar visitants i crear una oferta turística pròpia al voltant de la floració.

Oferta conjunta per al 2020

Paisatge de #laRiberaenflor.

Fruit d’aquest primer contacte, Carim i Pujol van mostrar-se partidàries d’engegar línies de treball conjuntes, entre les quals ja aquesta temporada la de donar visibilitat d’aquest atractiu compartit en xarxes socials. Així, la Ribera d’Ebre i Aitona continuaran promocionant com fins ara la seva oferta, amb l’afegit de relacionar-la ja aquest any amb la de l’altre territori. La voluntat tant del Consell Comarcal de la Ribera com de l‘Ajuntament d’Aitona és aprofundir en aquesta aliança perquè de cara a la pròxima temporada, el 2020, hi pugui haver una oferta turística conjunta al voltant de la floració.

Pel que fa a #LaRiberaenflor, l’àrea de Turisme del Consell Comarcal està treballant amb les empreses del sector turístic i els ajuntaments riberencs per presentar de nou aquest any una oferta comarcal d’activitats que convidi a visitar la Ribera d’Ebre durant el mes de març, i que es donarà a conèixer pròximament. Quant a #Fruiturisme, és un projecte pioner a les Terres de Lleida de promoció agrícola, turística i gastronòmica que està impulsat per l’Ajuntament d’Aitona des del 2011 i que té com a objectius posar en valor el paisatge i l’activitat agrícola i gastronòmica –tant de regadiu com de secà-, donar a conèixer la fruita dolça i dinamitzar la comarca del Segrià a través de la promoció de la fruita dolça local.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: