Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

23 nous contractes de lloguer social i 35 ajuts a la rehabilitació, balanç de la política d’Habitatge a la Ribera d’Ebre el 2018

10 gener 2019 · Noticies

L’Oficina d’Habitatge i la Borsa de Mediació per al lloguer social estan situades a la seu del Consell Comarcal.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge i la Borsa de Mediació per al lloguer social de la Ribera d’Ebre van atendre durant l’any 2018 un total de 1.680 visites a la comarca, un 57 per cent de les quals presencials, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera, a Móra d’Ebre. La majoria dels veïns s’hi han dirigit per informar-se o gestionar qüestions relatives a contractes i ajuts al lloguer social, concretament 692 i 497 de les gestions fetes van ser per aquests temes. La mediació comarcal permet assessorar tant a les persones que disposen d’un habitatge en propietat, com als que volen llogar-ne un, també durant la vigència del contracte, vetllant pel bon ús del pis o la casa i el control del pagament de rebuts.

Cal tenir en compte que actualment la Borsa de Mediació per al lloguer social a la Ribera gestiona una vuitantena de contractes de lloguer a la comarca, 23 dels quals es van signar durant l’any passat, una xifra que representa un increment del 25% respecte al 2017, quan se’n van signar 17. Pel que fa als imports dels ajuts al lloguer social, que es calculen en funció de la renda i del lloguer que paga el beneficiari, van suposar una inversió de 228.686,36 euros a la Ribera durant el 2018.

 

Ajuts a la rehabilitació d’edificis

Una altra de les prioritats en política d’Habitatge a la comarca són els ajuts a la rehabilitació d’edificis que també es gestionen cada any des del Consell Comarcal, en aquest cas a través de la Borsa comarcal d’Habitatge. Els ajuts aprovats a la comarca ascendeixen a uns 128.000 euros, la majoria destinats a millorar la qualitat de vida de la gent gran de la Ribera. Així, s’han aprovat 30 de les 46 sol·licituds presentades al llarg de l’any per realitzar obres d’arranjament a l’interior d’habitatges de persones majors de 65 anys, en la majoria dels casos per facilitar el canvi de la banyera per un plat de dutxa o de la cuina de gas per una elèctrica, per instal·lar baranes, substituir finestres i balconeres, adequar les instal·lacions elèctriques o arranjar filtracions d’aigua.

A aquests ajuts s’han de sumar els cinc que s’han aprovat per fomentar al rehabilitació d’edificis residencials. En aquest cas, dues de les subvencions s’han destinat a instal·lar un ascensor, dos més a obres de conservació de l’edifici i una a fomentar l’eficiència energètica.

A més, cal afegir la tramitació de cèdules d’habitabilitat que atorga l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que en tot l’any passat van ser 130. Aquesta xifra representa també un increment del 35% respecte a l’any anterior, quan se’n van tramitar 84. La majoria de les noves cèdules es van realitzar via telemàtica, mentre que 26 es fan fer des de la seu del Consell Comarcal. Del total de gestions realitzades durant tot l’any, 33 van ser relatives a habitatges de protecció social.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: