Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

17 riberencs es reincorporen al mercat laboral gràcies al Pla d’Ocupació per reforçar les brigades de tots els pobles de la comarca

28 desembre 2018 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha donat avui la benvinguda a les 17 persones de la comarca beneficiàries del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei d’Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu, encoratjant-los a aprofitar “l’oportunitat” que els brinda a tots ells el Consell Comarcal per reincorporar-se al mercat laboral. L’ens comarcal ha rebut per aquest Pla d’Ocupació una subvenció de més de 250.000 euros.

I és que aquest divendres s’han posat en marxa un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la Ribera, la majoria aturats de llarga durada que no perceben cap prestació per desocupació o subsidi, o són beneficiaris de rendes mínimes, majors de 45 anys i/o dones, els perfils que tenen majors dificultats per reincorporar-se al mercat laboral. Els pròxims mesos aquesta brigada comarcal realitzarà funcions de manteniment i desbrossament de camins, tasques de millora d’espais públics a tots els municipis de la comarca, també de recuperació del patrimoni natural i ferroviari, en aquest cas a Móra la Nova.

Contractes d’entre 6 i 12 mesos de durada

Tècniques del Consell i del SOC s’encarreguen de coordinar el Pla d’Ocupació.

Dels 17 contractes, 12 són de sis mesos de durada, i els altres 5 per a un any. Tots ells, a més de treballar reforçant les brigades municipals, també participaran d’accions formatives, obligatòries i dins l’horari laboral, de 60 hores, per facilitar-los eines que millorin la seva ocupabilitat, adquirint competències professionals que els permetin continuar actius en el mercat laboral.

Aquest és un dels valors afegit del programa, i així els ho ha volgut remarcar la presidenta comarcal en el seu primer dia de contracte: “Quan un fa molt de temps que no treballa, l’autoestima baixa i se sent decaigut, així que ara teniu l’oportunitat d’agafar força i energia per mantenir-vos actius i donar-vos a conèixer com a treballadors, així que mostreu el millor de vosaltres mateixos”, els ha dit Carim. La presidenta, a més, els ha recordat la responsabilitat de portar el nom del Consell Comarcal a tots els pobles on treballin; la seva labor serà de molta ajuda als municipis, ja que faran obres i tasques necessàries als pobles.

Dins aquest Pla d’Ocupació hi tenen cabuda diferents programes: 7 contractes de sis mesos i 4 d’un any beneficien a aturats de llarga durada majors de 45 anys que ja han esgotat tots els ajuts (PANP); 5 contractes de sis mesos són per a persones que subsisteixen amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC); un de 12 mesos per a dones en situació d’atur (DONA); i una persona estarà contractada durant un any per realitzar les tasques de coordinació i suport tècnic a aquesta brigada comarcal (COOR).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: