Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El jove Adrià Sentís, guanyador del premi Ribera d’Art 2018 que convoca l’Oficina Jove comarcal

11 desembre 2018 · Noticies

Adrià Sentís, amb la directora de l’Escola d’Art i Disseny de Móra la Nova, en rebre la notícia del premi.

El jove artista Adrià Sentís, amb la seva obra Milers de milions de… colors, olors, sabors, formes, cultures, vides, idees, idiomes… Tots hi vivim, tots ho vivim, la diversitat és vida, és el guanyador de l’edició del Ribera d’Art 2018, el premi que anualment organitza l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre per incentivar el potencial artístic i la creació a la comarca, amb el suport de la Direcció General de Joventut i de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Móra la Nova.

Sentís, de 21 anys, és veí del Molar i cada dia es desplaça a la Ribera per cursar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Ceràmica, després d’haver fet Batxillerat Artístic i de veure que “allò era estudiar i jo el que volia era tocar i treballar amb les mans, que és el que faig aquí a l’Escola d’Art”. El jove, que ha rebut la notícia del premi (250 euros) a classe, es mostra molt content després de participar en diverses edicions del Ribera d’Art i d’acumular més d’un segon premi, i ho veu com “una bona oportunitat per donar a conèixer la meva obra”. Ara per ara treballa sobretot per encàrrecs: fa retrats, dibuixos, murals, plats… i també va a fires, però confia poder viure de la seva creativitat “algun dia”. No és la primera vegada que veu reconèixer la seva obra; fa un any va guanyar el concurs del cartell de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) 2018 i recentment s’ha endut el segon premi del Fes la teva vaixella que convoca ceràmiques Marcó en l’àmbit català, referent en el seu sector.

L’obra guanyadora, d’Adrià Sentís.

18 obres optaven al premi

La temàtica del Ribera d’Art 2018 era Diversitats, i en aquesta edició s’hi han presentat 18 obres, la majoria d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny. En la seva deliberació, el jurat també ha destacat cinc obres més, entre elles Benvinguda, de la il·lustradora riba-rojana Roser Gay, que en una primera votació ha empatat amb l’obra guanyadora. Igualment han estat reconegudes les obres Ser diferents ens fa únics, que s’ha endut el vot popular a través del perfil Facebook de Joventut Ribera d’Ebre, i Diversitat, ambdues de la periodista Adriana Monclús. I també han obtingut vots del jurat les creacions Cervells, d’Imma Ramos, i Miratges, d’Ana Maza.

Totes les obres estan exposades al vestíbul de l’Escola d’Art i Disseny de Móra la Nova, fins al 21 de desembre. Les obres es podran recollir a partir del 16 de gener, i durant un mes, a l’Oficina Jove de la Ribera, ubicada als baixos del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre.

‘Benvinguda’, obra de la il·lustradora riba-rojana Roser Gay.

‘Ser diferents ens fa únics’, d’Adriana Monclús, guanyadora del vot popular.

‘Diversitat’, composició d’Adriana Monclús.

‘Acceptem-nos els uns als altres’, d’Imma Ramos.

‘Miratges’ d’Anna Maza tambéha estat votada per part del jurat.

El jurat, en plena deliberació, al vestíbol de l’escola d’art on estan exposades les obres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: