Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

14 dones de la Ribera han estat ateses en el que portem d’any al Consell Comarcal per violència de gènere

23 novembre 2018 · Noticies

En el que portem d’any, la violència de gènere s’ha cobrat la vida de sis dones a Catalunya, a les que encara se’n podria sumar una més si es confirma la dona trobada morta ahir mateix al Vendrell amb signes de violència. Amb tot, només una d’aquestes dones assassinades havia denunciat al seu agressor. A tot l’Estat les víctimes mortals per violència de gènere han estat 37 aquest any 2018.

La Ribera d’Ebre no escapa tampoc de la xacra social de la violència masclista. El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Ribera d’Ebre (SIAD), creat pel Consell Comarcal amb el suport de l’Institut Català de les Dones, ha atès en els primers deu mesos de 2018 fins a 14 dones veïnes de la comarca que han estat víctimes de violència masclista, una més que en el mateix període de l’any passat. En aquests casos, el Consell els ofereix suport i acompanyament psicològic i jurídic i, sempre que la víctima vulgui, les posa en contacte amb altres instàncies per si decideixen denunciar l’agressor, una decisió personal en la qual el SIAD no intervé, només li fa costat. El servei del Consell Comarcal és gratuït, i està format per un equip interprofessional constituït per una educadora social, una advocada i una psicòloga. A més, a nivell comarcal hi ha una taula de treball de la qual formen part professionals de Serveis Socials, del SIAD, del Servei d’Intervenció Especialitza (SIE), de l’equip d’Atenció a la Infància, de Salut, Pediatria i Salut Mental, representants de l’hospital, de la Policia local i Mossos d’Esquadra, … que es reuneixen periòdicament per fer un seguiment dels protocols i de la realitat riberenca, responent al compromís d’acabar amb la violència de gènere als nostres pobles.

En el conjunt de les Terres de l’Ebre, han estat 279 dones des de principis d’any les que han denunciat a les seves parelles per violència. A més, les víctimes riberenques formen part de les 51 dones ebrenques que en els primers 10 mesos de l’any han trucat al telèfon gratuït 900 900 120, un servei permanent les 24 hores del dia cada dia de l’any que atén les demandes relacionades amb qualsevol situació de violència contra les dones, informant dels recursos existents a la víctima o qualsevol persona del seu entorn que demani ajuda, sempre des de la confidencialitat.

 

Acte institucional 25N dilluns al Consell

Per denunciar aquesta xacra social, aquest dilluns a les 12 del migdia el Consell Comarcal de la Ribera celebrarà un acte institucional obert al públic en la que es rebutjarà un cop més tot signe de violència contra les dones i es reclamaran recursos i el compromís de la nostra societat per posar-hi fi. Serà a la Sala de plens, on es llegirà el manifest institucional impulsat per l’administració pública catalana amb motiu del 25N que cada any commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Hi estan convidats els consellers i conselleres comarcals, els alcaldes i alcaldesses de la Ribera d’Ebre, així com els treballadors del Consell Comarcal i ciutadans que vulguin participar-hi.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: