Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 60 professionals que treballen amb nens i joves del territori participen de la XVII Jornada de Salut sobre Intel·ligència Emocional

13 novembre 2018 · Noticies

La sala de plens del Consell, plena de gom a gom per seguir la jornada.

Dos minuts per reflexionar amb la persona del costat sobre què és la intel·ligència emocional. I primeres reflexions al voltant d’un tema de summa actualitat, també entre els professionals de l’àmbit assistencial riberenc: “La intel·ligència emocional és saber identificar les emocions; és saber adaptar-se a cada situació; és tenir les capacitats i les estratègies per gestionar les emocions en relació als altres i en relació amb els altres”, deien des del públic que omplia la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, avui.

I sí, ho confirma la mestra i psicòloga Assumpció Salat, reconeguda professional en aquest camp i directora del centre Àgape de Barcelona, ponent avui de la XVII Jornada de Salut de la Ribera d’Ebre, organitzada per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal riberenc: “Cada vegada més la intel·ligència emocional marca més les nostres vides, també la dels nostres fills i adolescents, per accedir a un lloc de treball i per desenvolupar-se a la vida”. I segons Salat “la clau no només és aprendre a gestionar aquestes emocions, que és molt important, sinó transcendir-les. Conèixer-les i aprendre a no generar-les”. La formadora va deixar un missatge clar entre els assistents: “En el camí de la vida anirem sumant experiències i coneixements que ens donaran l’oportunitat d’aprendre i anar creixent en l’amor. Un aprenentatge en el que ens haurem d’ocupar de les coses, ocupar-nos però no preocupar-nos”, segons Salat.

Molt interès entre els professionals de l’àmbit assistencial

El públic ha participat activament en les dinàmiques de la jornada.

L’interès en la Jornada de Salut i el tema abordat aquest any ha estat màxim entre els professionals del territori que omplien la Sala de Plens del Consell. Més de 60 professionals de Salut, Serveis Socials, Ensenyament i Joventut, majoritàriament de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, han seguit amb gran atenció una llarga sessió que tenia per objectiu reflexionar i veure la importància sobre la intel·ligència emocional en la relació amb els infants i joves del territori, amb qui els assistents a la jornada treballen dia a dia.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim; la directora territorial d’Ensenyament, Montserrat Perelló, i el director de l’Hospital de Móra, Joan Galbany, han donat la benvinguda als assistents i han mostrat el compromís de les institucions per oferir eines i coneixements als tècnics del territori puguin desenvolupar amb professionalitat la seva feina.

Assumpció Salat ha parlat d’intel·ligència emocional amb la gent del territori.

Al final, forts aplaudiments d’un públic entregat al llarg de tot el matí, i satisfacció per part de les tècniques comarcals organitzadores d’aquesta jornada de formació anual de veure “el compromís i l’alt interès dels professionals que hi han participat. Esperem que ara ells escapin tot aquest coneixement al territori, com una taca d’oli, per afavorir els nostres infants i els nostres joves”. Amb aquesta són 17 les edicions d’una activitat consolidada en el calendari anual dels professionals de l’àmbit assistencial riberenc i de les comarques properes, una formació que forma part del Pla Comarcal de Joventut i que compta amb el suport de la Direcció General de Joventut.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: