Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

En marxa un nou pla d’ocupació que dóna feina a cinc riberencs i impulsarà millores paisatgístiques a tots els pobles de la comarca

11 octubre 2018 · Noticies

Una brigada de cinc persones ha començat avui al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre la formació que els permetrà dedicar-se els pròxims mesos a realitzar treballs de manteniment en espais públics de la Ribera d’Ebre, millorant així la imatge i el paisatge de la comarca. El Pla d’Ocupació Ribera d’Ebre 2018 està impulsat per  la Diputació de Tarragona i amb la d’aquest any ja en són sis edicions. L’objectiu és contribuir a la contractació de persones desocupades, millorant la seva situació laboral a l’hora que adquireixen noves competències per facilitar-los després la seva incorporació al mercat laboral, un cop finalitzi el Pla. També se’ls forma en competències transversals, sempre amb l’objectiu d’incrementar les possibilitats d’inserció laboral dels participants.

El nou equip de treballadors, les seves actuacions són possibles gràcies al conveni entre el Consell Comarcal i la Diputació.

L’equip de treballadors d’aquest Pla d’Ocupació està format per un responsable i quatre peons de la Ribera, que s’encarregaran del manteniment i la neteja de rutes turístiques i espais d’interès singular de la comarca. Els treballs s’han organitzat a partir de les propostes que han fet els ajuntaments de la Ribera, i compten amb la coordinació del Consell Comarcal. Treballaran a tots els pobles de la comarca, per aquest ordre: Tivissa, Darmós, la Torre de l’Espanyol, Flix, Benissanet, Rasquera, Garcia,  la Serra d’Almos, la Palma d’Ebre, Miravet, Ginestar, Riba-roja d’Ebre, Vinebre, Móra d’Ebre i Móra la Nova.

Millores en els 15 pobles de la comarca
Així, després d’uns primers dies de formació en riscos laborals i de funcionament del mateix Pla d’Ocupació, la brigada començarà aquest dilluns 15 d’octubre a Tivissa, on realitzaran la neteja i el desbrossament de camins, senders i zones forestals municipals, tasques que seguidament també faran a Darmós. Des d’allí, continuaran a la Torre de l’Espanyol, on netejaran els paratges de Sant Antoni, la Mina, Torrent i Anhorta, i faran el manteniment de les senderes de la Mona, Roca Roja, Tormo i Santa Magdalena.

A Flix, es dedicaran a reforçar els treballs de jardineria de la brigada municipal. A Benissanet, desbrossaran les vores de camins i faran un manteniment general dels camins municipals, a més de condicionar l’entorn de la Torre de Cervelló, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). A Rasquera també han previst la neteja dels camins municipals i el desbrossament de voreres. A Garcia, s’encarregaran del manteniment dels parcs verds del nucli urbà, podaran els arbres i hi plantaran flors de temporada, a més de condicionar també la zona de confluència dels rius Siurana i l’Ebre i netejar els senders turístics del GR-99 i del GR-171 al seu pas per aquest poble. L’actuació prevista a la Serra d’Almos és a la zona recreativa de la Font Vella, i en el camí que hi dóna accés, així com a les zones enjardinades del poble.

A la Palma es dedicaran a desbrossar i netejar finques rurals municipals, mentre que a Miravet actuaran al voltant del castell templer i a la zona del pas de barca i l’embarcador, i també en camins d’accés al poble i a la tanca natural de les piscines municipals. A Ginestar s’encarregaran del manteniment de la gespa del camp de futbol i altres instal·lacions municipals, netejaran la zona de l’embarcador i camins municipals, i podaran arbres de carrers i equipaments locals. A Riba-roja, els treballs es destinaran a desbrossar i netejar la façana fluvial, inclòs els talussos del pont sobre el riu Ebre. A Vinebre, s’encarregaran del manteniment de la zona de l’embarcador i l’ermita, així com de diversos camins, parcs, places i recintes municipals.

En el cas de Móra d’Ebre, faran el manteniment de l’arbrat de l’Illa de Saurí i de l’Aubareda, així com de les zones pròximes al riu i al voltant de l’ermita de sant Jeroni. Per últim, els participants al Pla d’Ocupació Ribera d’Ebre tancaran la seva tasca a Móra la Nova, actuant a la vora del riu i els camins municipals, així com en els jardins del poble.

La nova brigada realitzarà feines de millores en els 15 pobles de la comarca.

La previsió és que els treballs s’allarguin durant un any. Aquesta actuació és possible gràcies al conveni que anualment signen el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona, i en el que ambdues institucions treballen conjuntament durant tot l’any. El Pla d’Ocupació de la Ribera d’Ebre està emmarcat en el Pla de Foment per l’Ocupació que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els consells comarcals amb l’objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Amb els 10 plans previstos per al 2018 es milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació) i que proporcionaran feina a 50 persones.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: