Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

“Apuntar-me al Dispositiu d’Inserció Laboral i fer un curs de formació m’ha ajudat molt

8 octubre 2018 · Noticies

La Núria Vidal és una de les usuàries del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral que aquest any 2018 ha fet un curs de formació al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el seu cas d’auxiliar de cuina i rebosteria. Aquesta veïna de Tivissa ja havia treballat abans en el sector de l’hostaleria i feia temps que buscava reciclar-se i millorar les seves expectatives, però destaca que “un cop dins el Dispositiu, amb el suport de les tècniques comarcals, he après molt, m’han ajudat i m’he sentit molt recolzada” i fins i tot diu haver viscut “tot un procés de creixement personal” del que n’ha sortit enfortida i millor preparada per trobar feina.

Josep Anton Pujol, ha fet un llibre amb les més de 200 receptes fetes durant el curs.

Com la Núria, una desena de riberencs han recollit aquest matí el diploma que els acredita haver cursat un curs de 250 hores d’auxiliar de cuina i rebosteria del que en surten contents. Fins i tot un d’ells, el Josep Anton Pujol, n’ha fet un llibre amb les més de 200 receptes que van fer durant un curs que aquest moranovenc considera que ha estat “molt complet i molt útil per trobar feina”. En el seu cas li va obrir les portes per treballar aquest estiu a un restaurant de Deltebre. A altres companys del curs, com el Jordi Corrons, la formació li ha permès canviar de professió, passant de treballar de camioner i estar tota la setmana fora, a tenir feina al poble del costat, en un conegut restaurant de la comarca, amb “el privilegi de treballar en una cosa que m’agrada, ja que sempre havia fet cosetes a la cuina i ara al curs n’he après molt”. Les asconenques Maite Querol i Virgínia Hcistova també es mostraven molt contentes de recollir el diploma d’un curs que aquest estiu els ha permès encarregar-se del bar restaurant de les piscines de la Palma d’Ebre.

Al Jordi Corrons camioner, s’ha reciclat gràcies al curs.

De fet, dels 11 riberencs que han fet aquest curs d’auxiliar de cuina i rebosteria, 8 han pogut fer pràctiques en empreses, 7 van trobar feina al sector de la restauració en finalitzar el curs, dels quals dos continuen en actiu a la cuina d’un restaurant i d’una residència de gent gran de la Ribera, dues de les possibles sortides laborals que van conèixer d’aprop durant la formació.

4 de cada 10 participants actius del Dispositiu troben feina

Des de principi d’any,  han passat pel Dispositiu d’Inserció més de 200 persones de la comarca, la gran majoria aturats, tot i que 26 persones han fet ús d’aquest servei comarcal amb l’esperança de millorar les seves condicions laborals. Als usuaris se’ls fa una entrevista inicial a partir de la qual les tècniques comarcals els proposen un itinerari personalitzat que es pacta amb l’interessat. Entre els recursos per als participants del Dispositiu hi ha cursos de formació, però també tallers per aprendre tècniques com fer el currículum o com afrontar una entrevista, i altres tallers més lligats a habilitats i competències personals, o sobre temes concrets. I les dades indiquen que 4 de cada 10 usuaris actius del Dispositiu troben feina.

L’acte de lliurament de diplomes d’avui dilluns.

En l’acte de lliurament de diplomes d’avui, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha tornat a posar l’accent en la importància d’aprofitar els recursos que s’ofereixen des del projecte Ribera d’Ebre Viva, i així formar-se i professionalitzar-se per trobar feina. Per la seva banda, la tècnica d’Inserció Roser Molas explica que l’acompanyament que es fa als usuaris suposa “tot un procés per apoderar-se i ser actiu i positiu a l’hora de buscar feina, conèixer tècniques, descobrir oficis i habilitats, i professionalitzar-se”.

Comença el curs de cuidador de persones dependents

Participants del curs de cuidadors que ha començat avui.

La cloenda d’aquest curs ja coincidit amb l’inici, també aquest dilluns, del curs de cuidador/a de persones dependents, també per a usuaris del Dispositiu que juntament amb el de peó agrícola que es va fer a principis d’any completen l’oferta formativa riberenca de 2018 per a persones en recerca de feina, dins el Ribera d’Ebre Viva.

El curs que ha començat aquest matí, de 170 hores, s’allargarà dos mesos, fins al desembre, i els servirà per formar-se específicament en dependència, primers auxilis, cura higiènic-sanitària i suport domiciliari, i també en competències bàsiques i competències transversals, amb l’objectiu de facilitar la incorporació dels participants al món laboral. També prepara als seus alumnes per fer la prova d’accés al Certificat de Professionalitat (CP) Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions, un títol homologat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que permet treballar en el sector de la dependència, sigui en una residència o en l’entorn domiciliari, com a professional remunerat. Cal tenir en compte que aquest és un dels perfils més demandats a la comarca.

Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i es decideixen a partir de les necessitats i demandes que exposen els mateixos empresaris de la comarca, ja que l’objectiu és donar resposta al mercat laboral de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: