Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

15 persones es formen aquest estiu per fer de monitors de menjador i transport escolar a la Ribera d’Ebre

3 juliol 2018 · Noticies

Fotografia dels participants en el curs de monitor de menjador i transport escolar.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre impulsa aquest estiu un curs de monitor de menjador i transport escolar, amb el qual s’estan formant 15 persones de la comarca que volen acreditar els coneixements necessaris per dur a terme aquestes tasques. La formació s’imparteix a la seu del Consell, a Móra d’Ebre; va començar el 27 de juny, i s’allargarà fins al pròxim 9 de juliol.

En el cas dels monitors de menjadors, és un títol necessari per a aquelles persones que volen treballar amb infants i joves durant l’estona de migdia, en el context dels menjadors escolar, i es procura donar-los eines per assegurar la qualitat i el rigor de la seva tasca educativa. Es tracten temes com la salut al menjador escolar, els infants i les seves característiques, recursos educatius, la pedagogia i el context del menjador.

Quant al curs de monitor de transport escolar, es forma als participants en el marc normatiu, situacions d’emergència i evacuació del bus, recursos educatius i relació entre usuaris i monitors.

Bona acollida dels participants
Les persones que segueixen aquesta formació manifesten haver-se apuntat a aquest curs perquè o bé treballen en aquests àmbits, i volen formar-se i obtenir la titulació, o bé són gent interessada en aquest camp com una oportunitat laboral per trobar feina. L’opinió del curs és molt positiva, ja que és molt dinàmic i participatiu. Destaquen el treball d’aspectes personals, de cara després a exercir com a bones professionals la feina. El curs està impartit per dos formadors de l’Escola EFA, el Josep Antoni i la Mariona, i té un total de 45 hores. Els alumnes que el completin obtindran dos certificats, un corresponent a monitor/a de menjador escolar i l’altre a monitor/a de transport escolar.

El curs ha estat organitzat per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal amb l’objectiu de formar persones  per desenvolupar amb qualitat la tasca als menjadors escolars de les escoles de la comarca, així com pel servei del transport d’autobús que diàriament permet als alumnes dels diferents pobles desplaçar-se al seu centre educatiu a altres municipis de la Ribera, sobretot en l’etapa de Secundària. La formació forma part del Pla d’Actuació del Servei Comarcal de 2018, i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut del govern català.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: