Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Servei Comarcal d’Orientació Educativa assessora uns 700 alumnes riberencs el seu primer any en marxa

26 juny 2018 · Noticies

L’Institut de Flix, juntament amb el Julio Antonio de Móra d’Ebre, van sol·licitar el servei comarcal d’Orientació.

290 alumnes de l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i 210 alumnes de l’institut de Flix han passat aquest curs escolar que acaba pel Servei d’Orientació Educativa, una nova eina d’assessorament i acompanyament que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va posar en marxa l’estiu passat per a l’alumnat de Secundària, BAT i cicles formatius. La psicòloga Paula Solà, integrada a l’equip de l’oficina comarcal de Joventut, ha estat l’encarregada de conduir les sessions informatives el sistema educatiu i les diferents opcions que tenen els estudiants riberencs per decidir el seu itinerari acadèmic, implicant en molts casos també els pares en la presa de decisions sobre el futur dels seus fills i filles.

Així, el servei d’orientació ha bolcat esforços pels alumnes de 3r i 4t de l’ESO, així com de 1r curs de Batxillerat, quan els estudiants han de prendre decisions a propòsit de l’itinerari acadèmic que volen seguir, i que en molts casos marcaran el seu futur personal. Els alumnes d’aquests cursos dels dos instituts que han sol·licitat el servei d’orientació comarcal han participat en tres hores de sessió grupal, complementada amb l’atenció personalitzada que la psicòloga ha ofert als que així ho han requerit. Aquesta atenció més propera s’ha fet als mateixos instituts, o a l’oficina Jove, segons elecció del mateix usuari del servei.

A més, s’ha fet una sessió de 2 hores grupal per als alumnes de 2n de BAT, tant del Julio Antonio com de Flix, en el seu últim any abans de matricular-se a la universitat, i sessions d’una hora als alumnes de cicle formatiu de grau mitjà i de grau superior dels dos instituts. I s’han realitzat dues sessions informatives obertes als pares dels adolescents, ja que també tenen un paper decisiu en l’opció que acaben triant els seus fills.

Atenció presencial a l’oficina Jove

Amb l’inici del pròxim curs escolar, al setembre, la psicòloga tornarà als instituts de la comarca per continuar amb la seva tasca. Mentrestant, el servei continua actiu aquest estiu a la seu del Consell Comarcal, a l’oficina Jove de la Ribera, on durant aquest curs escolar s’han realitzat també 70 atencions presencials, tant a joves com a les seves famílies, i 35 consultes més s’ha gestionat a través del correu electrònic, totes elles relacionades amb el ventall de possibilitats per estudiar i formar-se dins el sistema educatiu.

Igualment, des del servei d’Orientació Acadèmica s’han realitzat una desena de tràmits, com preinscripcions a cicles formatius de grau mitjà i superior, i a programes de Formació i Inserció, amb la voluntat d’oferir sortides i opcions de futur a tots els adolescents de la comarca. En una vintena de casos, la psicòloga responsable del servei està fent un seguiment continu, mantenint el contacte amb els joves, en alguns casos per telèfon. Se’ls acompanya a l’hora de fer tràmits i consultes des de l’Oficina Jove: preinscripcions, beques, matrícula… L’objectiu: guiar i acompanyar els joves de la comarca, lluitar contra el fracàs escolar, que no deixin de formar-se i preparar-se, i que cadascú trobi aquella opció que li agradi i el faci tirar endavant.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: