Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Gairebé 1.500 persones han visitat explotacions agràries de la Ribera d’Ebre amb el Benvinguts a Pagès

14 juny 2018 · Noticies

Gairebé 1.500 visitants van visitar el cap de setmana passat les explotacions riberenques participants en la tercera edició de Benvinguts a Pagès.

Bona acollida a l’aposta per obrir al públic les explotacions agràries de la Ribera d’Ebre, el passat cap de setmana, dins la iniciativa Benvinguts a Pagès, que se celebrava per tercer any consecutiu arreu del país. Gairebé 1.500 visitants, el doble que en l’edició de l’any passat, es van apropar a les explotacions riberenques per conèixer de primera mà el dia a dia i el treball al camp, així com per veure en directe les tasques que fan els pagesos i ramaders, i els seus productes i serveis. Els visitants han descobert camps i varietats de fruita, ramats i obradors, i en alguns casos van poder participar en activitats organitzades, com buscar un tresor enmig de les vinyes, o fer un tast de vins, o degustar carn criada en la llibertat de les muntanyes riberenques i, fins i tot, veure i els més agosarats abraçar animals recent nascuts els darrers dies a la comarca.

Però el seguiment no ha estat igual a totes les explotacions, ja que els visitants s’han sentit atrets sobre tots per aquelles explotacions que tenen animals, com la Granja de Flix, o les vaques i bous dels Bordissets de la Rafela i les cabres de la formatgeria Laura, aquests dos a Rasquera. Amb tot, el balanç és positiu, ja que contribueix a posar en valor el sector agrari de la comarca i el seu producte autòcton. Els pagesos de la Ribera destaquen, a més, que la majoria dels visitants van aprofitar la visita a les explotacions per comprar productes autòctons, una tendència que ha estat generalitzada arreu del país i que ha resultat ser un factor diferencial i positiu respecte a altres edicions del Benvinguts a Pagès.

Sobre tot famílies amb nens
El públic visitant ha estat sobre tot famílies amb nens, procedents de la zona del Camp de Tarragona i ciutats de l’entorn metropolità de Barcelona, però també veïns de la mateixa comarca de la Ribera d’Ebre i territoris propers que han aprofitat l’obertura al públic de les finques i obradors per conèixer millor la feina que duen a terme els seus convilatans. I és que precisament aquest era un dels objectius que es fixaven els empresaris de la comarca que s’han sumat a la iniciativa, fer xarxa entre ells i donar a conèixer la seva activitat entre els mateixos riberencs.

A més dels ja citats, participaven també en l’edició d’enguany els elaboradors de vi i oli Molí de Rué, Celler Mas Manxol, Les Àrgoles, els productors de fruita de la Cirera de Miravet, la marca de cultiu 100% ecològic d’Ecopagesos,  Biopaumerà i la Cistella de l’Ebre, així com l’Hostal Gastronòmic La Creu de Móra d’Ebre, la Casa del Castelll’Hostal 7 de Ribera i el Càmping i Alberg de Tivissa.  En el cas de la Ribera d’Ebre, a més, es va editar un díptic informatiu amb tres rutes proposades pels mateixos participants i la visita es complementava amb la Festa de la Cirera i la Fira dels Canterers de Miravet que se celebrava diumenge a Miravet.

Benvinguts a Pagès ha estat una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals com el de la Ribera d’Ebre, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya. Tot plegat va mobilitzar més de 25.000 persones arreu de Catalunya, un 40% més que l’any passat i el doble respecte la primera edició. L’oferta del cap de setmana va incloure prop de 900 activitats, amb visites gratuïtes a més de 230 explotacions agràries, la participació de 235 restaurants i 280 allotjaments i una oferta amb prop d’un centenar d’activitats paral·leles.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: