Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els joves escriptors ebrencs són els protagonistes del XIV Premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet

26 maig 2018 · Noticies

Els guanyadors del XIV Premi Llibresebrencs.org.

La catorzena edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet per a joves ebrencs, organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc, ja té guanyadors. En aquesta edició, 55 han estat els relats escrits per joves ebrencs, dividits en quatre categories, que s’han presentat en el concurs, els quals a través de la plataforma digital Wattpad, han comptat amb més de 10.000 entrades i vora als 500 vots als relats participants. La consellera comarcal de Joventut, Montse Perelló, ha felicitat a tots els participants, a més ha destacat que “l’escriptura d’un relat ajuda als joves a buidar la ment, a fomentar la creativitat, a través de les paraules, i és un dels plaers més grans que podem tenir i, encara més, si algú ho llegeix”.

En aquesta edició, els joves ebrencs han escrit relats de molta qualitat. Així, en la categoria A, amb 17 participants de menys de 15 anys, el premi del jurat ha estat per Anna Algueró de Móra la Nova i la seva obra Memòries d’una víctima, mentre que Berta Raga d’Alcanar, s’enduu el vot popular amb D’esclaus a emperadors, amb 54 vots. Pel que fa a la categoria B amb 10 participants de 16 a 22 anys, el guanyador del premi del jurat és per Laia Llauradó de Móra d’Ebre i la seva obra 19 d’octubre de 1937, i el guanyador del vot popular és Miguel Leache de Flix, amb 20 vots, i el seu relat La vida de la mort. En la categoria C, de 23 a 29 anys, han participat 8 joves, en què Waldesca Bladé de Rasquera s’ha fet amb el premi del jurat i el vot popular amb el seu escrit Els meus petits records, la meva gran felicitat. Finalment, en la categoria D, per majors de 30 anys, s’han presentat 20 persones i la guanyadora del jurat ha estat Lídia Torrado de Vinallop i el seu relat Gràcies, iaio, mentre que el vot popular és per a Júlia Muñoz de Flix, amb 79 vots, i la seva obra I ja han passat 10 anys.

Pel que fa als guanyadors del premi del jurat, el premi són 150 euros, i en el cas del vot popular, dos vals de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

Pilar Romera escull tres finals per al seu relat

Xavier Lluís i Josep Garrido de Tortosa i Mireia Reverter d’Alcanar, han gaudit d’una tertúlia literària amb l’escriptora de Riba-roja d’Ebre, Pilar Romera.

“El privat d’Instagram era clar i contundent. << Marxo a esbargir la boira. Vinc a sopar>>. La Sara va mirar la pantalla del mòbil, incrèdula, mentre contenia un lleu somriure…”. Així comença el relat escrit per l’escriptora riberenca Pilar Romera, el qual tenia per objectiu buscar un final amb un màxim de 350 caràcters. Una iniciativa que ha animat a una catorzena d’ebrencs, dels quals tres han estat els escollits per la mateixa Romera i han pogut gaudir d’un dinar i una tertúlia literària amb l’escriptora a l’Hostal Gastronòmic La Creu. “El nivell dels relats ha estat molt alt”, destaca Romera, que ha afegit que “aquest tipus d’iniciatives són fantàstiques, perquè es fa pedrera d’escriptors i també fa cohesió del territori”. Els relats escollits per Pilar Romera han estat els escrits per Xavier Lluís de Tortosa, Mireia Reverter d’Alcanar i Josep Garrido, també de Tortosa, on han parlat del món dels escriptors, explicant experiències amb el món editorial, els editors

En aquest enllaç podeu llegir el relat de Pilar Romera i els finals proposats.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: