Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els restaurants riberencs serveixen 667 menús durant les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

23 maig 2018 · Noticies

Catorze restaurants riberencs han participat en les Jornades gastronòmiques d’aquest plat típic de la Ribera d’Ebre, la clotxa.

Catorze restaurants de la Ribera d’Ebre han ofert aquesta primavera en les seves cartes un dels productes més típics del territori: la clotxa, en el marc de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, organitzades des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i l’Associació d’empreses de Turisme Rural de la Ribera. Així, els restaurants participants han ofert menús amb aquest plat com a protagonista, un total de 667 àpats, entre el diumenge 8 d’abril, dia que es va celebrar la Festa de la Clotxa a la Serra d’Almos,  fins al diumenge 6 de maig. Donada la bona acollida de la clotxa en les cartes durant les jornades gastronòmiques, alguns restaurants han decidit mantenir-la fins al juny i, fins i tot, alguns ho faran durant tot l’any.

Els comensals de les jornades gastronòmiques han pogut degustar la clotxa en diversos formats i variants. Alguns restauradors van optar per la clotxa tradicional, cuinada amb tomàquets, ceba i alls escalivats, amb arengada i banyats amb un bon raig d’oli. Però també hi ha hagut establiments que van optar per fer la clotxa amb llonganissa, botifarra negra o una versió més innovadora d’aquest plat tradicional riberenc.

Els restauradors, contents

Des del Consell Comarcal s’ha parlat amb tots els restaurants participants i el conjunt valora molt positivament les jornades, més enllà del nombre de menús servits, els restauradors es mostren satisfets per la bona acollida que ha tingut la campanya de la clotxa a la comarca. La festa de la clotxa va ser tot un èxit i les jornades han atret clients, animant al sector gastronòmic de la comarca. Tot plegat fa que el menjar típic de la Ribera hagi estat un reclam tant per la gent de la comarca com per la de fora. A més, molts visitants que han provat la clotxa al restaurant s’han interessat també per l’elaboració del plat i han preguntat als restauradors riberencs com es prepara la clotxa, així que a més de servir-los els cuiners riberencs han ensenyat als seus clients com l’han de preparar, muntar i menjar.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: