Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una quinzena de dones emprenedores de la Ribera participen en els tallers d’apoderament femení

22 maig 2018 · Noticies

El taller es fa a la sala de plens del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre.

De tant en tant, “cal parar i esmolar la serra, per agafar forces i continuar endavant”. Amb aquestes paraules la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha donat la benvinguda a la quinzena de dones emprenedores i empresàries de la comarca que han participat en la primera sessió, avui, del taller d’apoderament femení organitzat per l’Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l’Ebre (ADEDE), dins el projecte Gira Mujeres, impulsat per la Fundació Coca-cola.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es fa arreu del país, és reivindicar el talent femení que hi ha a la Ribera d’Ebre, crear xarxa i intercanviar experiències, tot compartint dues sessions de reflexions i pensaments per ajudar a “despertar consciències”, ja que en el món rural “les dones sou motor econòmic del territori, però sempre esteu a segona fila; poques vegades la vostra feina té visibilitat, i ja toca!”, els ha dit Alicia Gamundi, formadora d’ADEDE encarregada de conduir el taller d’apoderament. La sessió d’avui ha girat al voltant de l’anàlisi i la reflexió més personal; el pròxim dimarts, també al Consell Comarcal, es farà una segona sessió més enfocada a repensar o analitzar l’activitat professional, sempre amb la visió posada a impulsar canvis positius i a donar eines per consolidar-se com a dones emprenedores de la Ribera, donant visibilitat al treball femení que es fa a la comarca i al voltant de projectes com el coworking rural, a Zona Líquida.

Impulsar canvis positius

Les dones han participat en dinàmiques grupals per reflexionar sobre apoderament i emprenedoria.

El títol de la sessió d’avui ja donava una idea del que es tractaria: Troba la teva veu. I per fer-ho, s’han realitzat dinàmiques en grup i altres activitats més personals per analitzar l’entorn i a una mateixa, reflexionant sobre la necessitat d’enfortir les capacitats pròpies, el benestar personal i l’autoconfiança. Entre les participants, bona sintonia i moltes característiques en comú, com l’estima al territori, la passió pels seus projectes i la voluntat de conciliar la vida personal i professional.

La trobada d’avui al Consell, a més de conèixer a altres dones actives de la Ribera, els ha servit per parar i reflexionar sobre tot allò que implica emprendre, pros i contres; i també per posar en comú estratègies per fer front a debilitats i amenaces, i per prendre consciència de punts forts i oportunitats. Han experimentat l’empatia personal i grupal construint dissenys amb Lego, han parlat d’emocions, s’han escrit una carta a elles mateixes amb la que continuaran treballant en la propera sessió, …

En definitiva, un matí de reflexió, de propostes i dinàmiques conjuntes per eliminar el “no puc” del dia a dia de la dona emprenedora de la Ribera, en una primera trobada d’aquest col·lectiu que ha acabat amb tota una declaració d’intencions per a les qui persegueixen fer realitat el seu somni: “Canvia els teus pensaments i canviaràs el teu món”, ja que “cap projecte és una pèrdua de temps, perquè si no t’ha donat el que buscaves, t’ha ensenyat el que necessitaves”. Dimarts vinent més!

Més informació d’aquesta iniciativa en el següent enllaç.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: