Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’oli riberenc Dolium va a la conquesta de Barcelona després de rebre un premi al Japó

11 maig 2018 · Noticies

L’oli de la ribera Dolium ha estat guardonat amb la Silver Medal a l’OLIVEJAPAN International Extra Virgin Olive Oil Competition 2018.

L’oli riberenc Dolium ha estat guardonat amb la Silver Medal a l’OLIVEJAPAN International Extra Virgin Olive Oil Competition 2018, un concurs que se celebra anualment a la capital del Japó, Tokyo, i on en l’edició d’aquest any hi han pres part 727 mostres d’olis d’oliva verge extra de 22 països d’arreu del món.

“Aquesta medalla significa un gran reconeixement al treball ben fet, tant en el camp com al molí, per part de tots els productors de Dolium. Cal seguir en aquesta línia de buscar una millora constant”, diu la tècnica del Consell Comarcal Núria Galende, qui coordina el Grup de Treball del Sector Oleícola a la Ribera, dins el projecte Ribera d’Ebre VIVA. I és que aquest oli, elaborat per 9 productors de la comarca, va sorgir dins aquest programa per al desenvolupament i la diversificació econòmica de la Ribera, impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera. Dolium es va presentar a finals de l’any passat, seguint la bona experiència de productors vitivinícoles de la comarca de crear un vi de marca pròpia dos anys abans, i després d’un viatge dels productors oleícoles riberencs a la Toscana l’estiu de 2016, a partir del qual va sorgir la iniciativa de fer un oli gourmet lligat a la cultura i la història del territori. A finals de gener va rebre també un reconeixement a la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de Móra la Nova.

Presentació a Barcelona ciutat

El grup de treball de l’oli Dolium en un dels tast d’oli.

El pròxim pas, després de conquerir terres japoneses, és arribar al mercat de la capital catalana, on ja s’han començat a fer diverses reunions amb distribuïdors agroalimentaris i botigues especialitzades en productes de qualitat, perquè puguin tastar i valorar Dolium per poder-lo incorporar al seu catàleg de productes.

A més, també es farà una presentació a Barcelona ciutat, el pròxim dijous 17 de maig, al Restaurant Sergi de Meià. El xef Sergi de Meià prepararà un menú elaborat especialment per l’ocasió, en què tots els plats estaran cuinats amb l’oli Dolium, i també es realitzarà un tast d’oli, a càrrec d’Agustí Romero, del Panell de Tast oficial d’Olis Verges d’oliva de Catalunya. La presentació comptarà amb la col·laboració de la periodista Empar Moliné i també assistirà premsa especialitzada en olis i distribuïdors agroalimentaris, que acompanyaran als productors riberencs implicats en el projecte i als representants del Consell Comarcal.

D’altra banda, l’oli gourmet riberenc canviarà el seu embolcall, originalment de paper, i passarà a ser emmagatzemat en una caixa. A partir d’ara, a més, aquest oli d’oliva verge extra incorporarà la imatge de la medalla de plata aconseguida al concurs del Japó.

*El programa Ribera d’Ebre VIVA està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: