Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell celebra el Dia mundial de la Higiene de Mans amb els guanyadors del concurs de dibuix “Rentem-nos les mans quan toca”

7 maig 2018 · Noticies

Familiars i professors han acompanyat als alumnes durant l’acte celebrat al Consell Comarcal

Freguem les palmes de les mans, per sota i per dalt; caragolant i enllaçant dits, dit a dit; estrenyent les ungles contra la palma de la mà; fregant amb les mans els canells… Així és com els nens de 1r curs de Primària de les escoles de la Ribera d’Ebre han après a rentar-se les mans, i així… mans netes! Lo important a més, és mantenir la rutina, i rentar-nos les mans quan toca: Això és abans d’esmorzar, dinar, berenar i sopar, o de tocar els bebès; després d’anar al lavabo, si toquem els animals, o tossim, ens moquem o esternudem; també si venim de jugar al pati o hem jugat amb plastilina, pintures o slime; i si fem alguna visita a l’hospital, que hi ha molts microbis! Tot plegat, per no agafar cap infecció, per no posar-nos malalts.

Lliçó apresa. Així s’ha demostrat avui en l’acte del Dia Mundial de la Higiene de Mans, celebrat a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre. Fins a 16 nens riberencs, de 15 col·legis de la comarca, han recollit el premi com a guanyadors del concurs de dibuix amb la temàtica “Rentem-nos les mans quan toca”. Després de participar en un taller realitzat per infermeres de la Ribera a les escoles, en què els han explicat als més petits la importància de rentar-se les mans, els nens i nenes de 6 anys han plasmat en el paper diverses accions per prevenir la transmissió d’infeccions a través de les mans. A més, podreu visitar l’exposició d’aquests dibuixos a la Biblioteca Municipal de Móra d’Ebre durant tot el mes de maig.

Guanyadors del concurs

Foto de família amb els guanyadors del concurs

Els nens i nenes que avui han recollit el premi han estat Aleix Solé d’Ascó; Pol Sarroca de Benissanet; Genís Sabaté de Flix, Thaïs Casadó de Garcia; Nil Paula de Miravet; Ferran Lleberia de Móra d’Ebre; Marc Pedrola de Móra d’Ebre; Joana Pujol de Móra d’Ebre; Aina Sanahuja de Móra la Nova, Ferran Anguera de Móra la Nova; Nil Abella de la Palma d’Ebre; Cori Farnós de Rasquera; Adnan Orire de Riba-roja d’Ebre; Eva Mishchuk de la Serra d’Almos; Andy Wheler de Vinebre; i Adil Daghous de la Bisbal de Falset. Tots ells, a més d’un diploma, s’han endut com a premi dos lots de material escolar, en els quals hi han col·laborat La Caixa, la Llibreria Rosa i la Impremta Ebro de Móra d’Ebre, i la Llibreria-papereria Anna de Riba-roja d’Ebre.

Els alumnes amb dues de les infermeres que han realitzat els tallers d’higiene de mans a les escoles riberenques.

Tant el taller pràctic per aprendre a rentar-se bé les mans, com el concurs de dibuix formen part dels actes el Dia Mundial de la Higiene de Mans que se celebra arreu del món amb l’objectiu de sensibilitzar als més petits sobre la importància de practicar aquest bon hàbit de rentar-se les mans sovint, per evitar infeccions i microbis. El Consell Comarcal col·labora amb aquesta iniciativa impulsada pel Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital Verge de la Cinta, que es duu a terme també amb la col·laboració dels Centres d’Atenció Primària, els Serveis Educatius i el Centre de Recursos Pedagògics (CDP) de la Ribera d’Ebre.

 

 

Galeria d’imatges (cliqueu damunt per fer gran la imatge)

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: