Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Clotxa, natura i esport, propostes pel pont de l’1 de maig a la Ribera d’Ebre

26 abril 2018 · Noticies

Arriba el Pont de l’1 de Maig i els municipis de la Ribera d’Ebre han preparat diverses activitats de caire esportiu, en molts casos relacionades amb el patrimoni natural de la comarca, que combinades amb les jornades gastronòmiques de la clotxa encara en marxa en 14  restaurants riberencs són una bona proposta per aquells veïns i visitants que passin aquests dies als nostres pobles.

Clotxa, natura i esport

Clica aquí, per descarregar l’opuscle de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a la Ribera d’Ebre.

El menjar típic de la Ribera ha estat protagonista aquestes darreres setmanes amb la celebració de la Festa de la Clotxa a la Serra d’Almos. Entre les activitats d’aquests dies hi ha clotxada popular que se celebra cada 1 de maig a Riba-roja d’Ebre, la darrera del calendari de menges de la Clotxa de la Ribera d’Ebre d’aquest any. Això sí, tots aquells que vulguin degustar aquest plat tradicional que prové dels orígens de pagès de la nostra terra el poden gaudir fins al diumenge 6 de maig als restaurants participants de Jornades Gastronòmiques de la Clotxa (podeu descarregar el fulletó amb el llistat d’establiments i menús de la clotxa en aquest enllaç).

Els amants d’esport i la natura, a més, tenen diverses opcions per poder gaudir del patrimoni natural que hi ha a la Ribera d’Ebre, on el riu Ebre i les serralades en són els principals protagonistes. Per gaudir al mateix temps d’esport i natura, una de les opcions és realitzant algun dels trams del Camí Natural de l’Ebre – GR-99, que ressegueix el curs del riu per tota la comarca. Una altra de les opcions que hi ha a la nostra comarca per poder gaudir de la naturalesa és la Reserva Natural de Sebes, a Flix, on trobarem un espai natural amb fauna salvatge i on es conserva un bosc de ribera intacte.

Si el que prefereixen activitats organitzades, el diumenge 29 d’abril dos municipis organitzen caminades populars: A Riba-roja d’Ebre, on el grup Figot Tour sortirà des de la plaça de la Vila de bon matí per fer un recorregut pel terme municipal, i a Vinebre, on s’organitza la Ruta de les Ermites, amb un recorregut per diferents llocs emblemàtics de la zona, com són l’establiment ibèric, l’ermita de Sant Miquel i l’ermita de Sant Antoni, aquesta darrera al terme de la Torre de l’Espanyol.

Activitat a les ermites

Al voltant de les ermites riberenques s’hi realitzaran activitats per a tota la població, combinant natura i bon ambient. El mateix diumenge 29 d’abril, a l’ermita de Sant Pau de Móra la Nova es farà un concurs infantil de dibuix, ballada de sardanes i ball popular per tothom; i igualment, a l’ermita de Sant Blai de Tivissa, se celebrarà la Diada de la Mare de Déu de Montserrat, on es ballaran sardanes i es farà un dinar de germanor. Ja de cara al dimarts 1 de Maig, festiu, a l’ermita de Sant Jeroni de Móra d’Ebre es podrà gaudir de les sardanes de la cobla Mirantfont i un dinar de germanor per a tothom, i a l’ermita del Remei de Flix s’hi organitza la Festa de la gent gran.

L’oferta turística a la Ribera d’Ebre es pot consultar a la web de Turisme Ribera d’Ebre, on podeu consultar més informació de tot allò que podem visitar a la nostra comarca. Trobareu informació per realitzar visites a espais lligats a la Guerra Civil i a la Batalla de l’Ebre, com els refugis antiaeris de Benissanet i Flix o el Campament del XVé Cos d’Exèrcit, a Ascó. També hi haurà tota la informació d’un dels actius turístics de la Ribera d’Ebre, el Castell de Miravet.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: