Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La mediació de l’Oficina de Consum de la Ribera resol tres de cada quatre reclamacions

25 abril 2018 · Noticies

L’Oficina Comarcal de Consum de la Ribera d’Ebre ha resolt mitjançant la via de la mediació 75 de les 101 reclamacions en què ha intervingut per facilitar un pacte entre les dues part durant l’any 2017, és a dir, que en tres de cada quatre casos es va arribar a un acord entre els usuaris riberencs i les empreses gràcies a la tasca d’aquest servei comarcal. Pel que fa a la resta de mediacions, 24 van ser arxivades i 2 es van traslladar a Arbitratge per poder solucionar-ho de manera alternativa a la via judicial. La majoria feien referència a incidències en serveis de telecomunicacions i subministraments bàsics.

Al llarg de tot l’any, l’Oficina va realitzar 827 actuacions, la majoria de les quals (574) van ser consultes fetes per veïns de la comarca que van acudir de forma presencial a l’oficina situada a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, o s’hi van posar en contacte per via telefònica, web o correu electrònic.  Entre les actuacions a favor dels consumidors riberencs, també destaquen la gestió de tres denúncies i una queixa contra males pràctiques o infraccions d’empreses, així com 35 conflictes que es van resoldre de manera gratuïta i alternativa via laude, sense haver de passar pels jutjats, gràcies també a la intervenció de l’Oficina comarcal.

Suport als municipis

Un altre servei que ofereix l’Oficina de Consum és el suport i assessorament als ajuntaments de la comarca. Un dels casos més destacats de l’any passat van ser les afectacions al servei elèctric i els danys a aparells que van patir els veïns de Miravet i Benissanet, a causa de les pluges del passat 18 d’octubre. El Consell va col·laborar amb els ajuntaments de les dues poblacions per gestionar i coordinar les reclamacions i els tràmits corresponents.

El servei de l’Oficina Comarcal de Consum de la Ribera d’Ebre continua aquest 2018,  a través del conveni de gestió entre l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’addenda d’aquest conveni s’ha aprovat avui en el Ple. D’altra banda, el Ple també ha aprovat una  moció per reclamar la finalització urgent de la neteja dels iots tòxics de l’embassament de Flix, instant al ministeri a executar el pla de restitució i a reactivar la comissió científica que permeti certificar que els treballs es completin degudament. D’aquesta manera el Consell Comarcal dóna suport a l’ajuntament de Flix, també a l’hora d’implementar les mesures de qualitat de l’aire per garantir la seguretat de treballadors i població.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina de l’Oficina Comarcal de Consum de la Ribera d’Ebre.

Consulta el text de la moció en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: