Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera busca empreses que vulguin seleccionar personal a través d’un procés innovador, simulant el Mètode Grönholm als escenaris

12 abril 2018 · Noticies

Quatre candidats es presenten a la fase final d’unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per seleccionar i incorporar un nou treballador a l’empresa. En la trobada, els aspirants demostraran a què estan disposats a renunciar i a què no per aconseguir la feina, en una situació que aflora sentiments, expectatives, objectius professionals, ambicions, enveges… Fins aquí l’argument d’una coneguda obra de teatre: El mètode Grönholm, que ha voltat per escenaris de tot el món i ha estat portada també al cinema.

Com en aquesta obra de Jordi Galceran, el projecte Ribera d’Ebre VIVA proposa un nou programa de selecció per competències, mitjançant un enfocament pràctic, que ofereix a petites i mitjanes empreses riberenques la possibilitat de millorar la recerca de candidats quan es vol cobrir una vacant. Aquesta acció forma part de la tasca de suport a l’activitat empresarial i la diversificació econòmica de la comarca que impulsa el Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Trobar el candidat més adequat per a l’empresa

Les empreses riberenques que vulguin formar part d’aquest programa de selecció participaran en un cas pràctic en el qual simularan que busquen una persona que treballi d’administratiu/va a la seva empresa, ja que aquest és un dels perfils més demandats a la comarca. L’experiència els servirà d’exemple per poder després aplicar-la en la recerca d’altres perfils. Hi ha plaça per a cinc empreses de la comarca i el termini per apuntar-se finalitza el 22 d’abril.

Entre els mesos d’abril i maig, les tècniques del Consell Comarcal realitzaran un mapa ocupacional per a cada empresa participant, una eina que permetrà fer un estudi personalitzat de les seves necessitats i així conèixer les competències transversals que ha de tenir la persona que ha de cobrir el lloc de treball. Fins a la data, s’han fet més de 50 mapes ocupacionals dels perfils professionals més demandats per l’empresariat de la Ribera d’Ebre.

El cas pràctic finalitzarà al mes de juny, amb una sessió grupal en què es farà una simulació d’entrevista per competències per trobar al candidat idoni, utilitzant el mapa ocupacional i dinàmiques similars a les que es fan servir sobre l’escenari en l’obra “El mètode Grönholm”. Els candidats per aconseguir el lloc de feina seran participants del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA que estan en recerca activa de feina.

Com apuntar-se

Les empreses de la Ribera d’Ebre interessades a participar en aquesta iniciativa tenen temps fins al 22 d’abril per inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 977 401 841 i preguntar per Montserrat Ramon, al correu prospeccio@riberaebre.org o bé pots sol·licitar més informació mitjançant el formulari de contacte d’aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: