Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Castell de Miravet va rebre 57.426 visitants el 2017, entre els quals alumnes captivats per la història medieval

9 abril 2018 · Noticies

Alumnes de primària d’una escola de Reus entrant dins el Castell de Miravet

Com si fossin petits cavallers templers els nens i les nenes arriben al Castell de Miravet. Entren a la fortalesa impressionats per la immensitat de la muralla i, un cop dins, comencen l’activitat “El tresor dels templers” per descobrir les parts del Castell i tots els seus secrets, i acabar fent un dossier amb tot el que han après durant l’activitat dels templers i del Castell de Miravet…

La història es repeteix amb cada grup d’alumnes d’escoles i instituts que visiten el Castell de Miravet, el principal monument històric i atractiu turístic de la Ribera d’Ebre. Els estudiants arriben a aquesta fortalesa, construïda sobre una talaia privilegiada sobre el riu Ebre, per conèixer sobre el terreny la història que estudien a classe, en un dels millors exemples de l’arquitectura de l’Orde dels Templers a Europa. Cada any són moltes les escoles i instituts que escullen aquesta construcció defensiva riberenca per aprendre la seva història a través de l’experiència que viuen entre les seves muralles, consolidant l’oferta d’activitats escolars que ofereix el monument històric.

Visitants d’arreu del món

57.426 turistes van visitar el Castell de Miravet l’any 2017

El Castell de Miravet, que es va convertir en un dels principals centres de poder cristià a la península Ibèrica durant el segle XII, va rebre l’any passat un total de 57.426 visitants, una part estudiants del territori català, però majoritàriament turistes d’arreu que es van apropar a la comarca per visitar aquest monument, sent la principal destinació turística de la Ribera d’Ebre.

La majoria turistes visiten el Castell de Miravet durant les vacances de Setmana Santa i la temporada alta d’estiu, juliol i agost. Majoritàriament fan turisme de proximitat i procedeixen del territori català, sent Barcelona la província amb més visitants, seguida de Tarragona, Girona i Lleida. Però també destaca el nombre de turistes europeus, sent el principal mercat emissor França, seguit del Regne Unit, d’Alemanya i de Rússia, principal mercat turístic de destinacions properes com la Costa Daurada, que aprofiten la seva estança a casa nostra per conèixer el castell de Miravet, referent del patrimoni cultural català. En el registre de visitants del castell riberenc de l’any 2017 també hi trobem turistes de països més llunyans, com Àfrica, Àsia i fins i tot Oceania.

 Noves activitats per escoles i instituts

Els alumnes enmig del Pati d’Armes durant l’activitat

Per a aquests visitants, el Castell de Miravet ofereix visites guiades tots els caps de setmana de l’any i durant els mesos de juliol, agost i setembre també entre setmana. A més, el primer dissabte de cada mes s’organitza l’activitat familiar Mr. Stone, dirigida a infants de 5 a 12 anys, on descobriran qui eren els templers i a què es dedicaven.

Per ampliar l’oferta d’activitats a Escoles i Instituts, durant el mes de maig d’aquest any, el Castell de Miravet té previst posar en marxa noves activitats pensades per als alumnes d’educació infantil, primària, ESO i batxillerat. La nova oferta d’activitats proposarà als estudiants que visitin Miravet descobrir com era la vida en un castell medieval. Així, els alumnes de primària es convertiran en exploradors per descobrir com va ser construïda aquesta fortalesa i utilitzaran tot tipus d’eines per fer-ho; i els més grans, d’ESO i batxillerat experimentaran i buscaran la seva pròpia mirada del poble de Miravet, confrontant la visió de les filmacions i pintures de l’artista Joaquim Mir i la visió actual del poble.

Per a més informació sobre els atractius turístics de la comarca, podeu visitar la web de Turisme de la Ribera d’Ebre, a més de seguir les novetats de la nostra comarca a la pàgina de facebook turismeriberadebreal perfil @RiberadEbreTur de twitter i a @riberadebreturisme a instagram.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: