Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre reivindica el paper de la dona riberenca en un emotiu homenatge a la Torre de l’Espanyol

9 març 2018 · Noticies

Foto de grup de totes les dones homenatjades aquest any a la Ribera d’Ebre.

Magdalena Vallés, d’Ascó; Neus Serres, de Benissanet; Trini Viñolas, de Flix; Carme Aragonés, de Garcia; Teresa Solé, de Ginestar; Carme Segarra, de Miravet; Eunis Piñol, de Móra d’Ebre; M. Pilar Martínez, de Móra la Nova; Paquita Pahul, de La Palma d’Ebre; Rosa Bladé, de Rasquera; Dorina Franquet, de Riba-roja d’Ebre; Carme Serrano, de Vinebre i Lina Solé, de La Torre de l’Espanyol.

Totes elles són les dones riberenques homenatjades en la 11ª edició del Dia Internacional de la Dona Treballadora de la Ribera d’Ebre, en un acte organitzat pel Consell Comarcal a través del Consell Consultiu de Dones, i que enguany s’ha celebrat a La Societat de la Torre de l’Espanyol. La cita, acte central del 8M a la comarca, ha aplegat familiars, amics, membres de les associacions de dones dels pobles i representants institucionals del Consell i dels ajuntaments de la comarca, a més de les dones homenatjades. A la trobada, anual i itinerant pels pobles, les dones de las Ribera són les protagonistes i cada any se’ls hi reconeix la seva trajectòria vital.

Lliures i estimades, vives i actives

La presidenta del Consell, ha fet una crida a reivindicar el paper de la dona als pobles de la comarca.

“Fes-te present a tot el món, alça la teva veu!”, amb aquesta frase la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha reivindicat el paper de la dona a la comarca i a tot el món, perquè “volem dones vives, lliures, combatives, estimades i actives i, per descomptat, amb els mateixos drets que els homes”. Durant l’acte, la consellera de Serveis Socials del Consell Comarcal, Margarita Daura, ha estat l’encarregada de llegir el manifest institucional del 8 de març, que reclama la visibilitat de les dones als mitjans de comunicació “respectant les veus de les dones, no silenciar-les i ignorar-les, les veus de les dones són un valor del qual cap societat en pot prescindir”. I l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, ha donat la benvinguda a les assistents reivindicant la necessitat de celebrar actes reivindicatius com el d’avui, perquè “cites com aquestes tenen sentit mentre no siguem un país normal, també en la igualtat de gènere”.

La Societat de la Torre, plena de gom a gom per a l’acte comarcal.

L’acte comarcal de la Dona Treballadora de la Ribera, no és només un acte institucional i de les entitats locals, sinó també un emotiu reconeixement dels propis familiars que avui acompanyen a les dones a l’escenari. Cartes personals, textos escrits i compartits per elles mateixes o per la família per fer valdre la mare, l’àvia, la dona avui homenatjada, acompanyades moltes avui per fills i filles, néts i netes. Lectures algunes més reivindicatives, altres més biogràfiques, però totes destacant el caràcter lluitador i sempre endavant de la dona.

Com cada any, la festa comarcal ha fet petita la sala de la Societat de la Torre, on aquest any se celebrava l’acte comarcal i on cada història i cada missatge llegit pels familiars i acompanyants ha emocionat als presents.

Galeria d’imatges (clica a sobre per obrir la imatge):

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: