Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Arriba a Tortosa l’exposició ‘Carmel Biarnés, fotògraf de la Ribera d’Ebre’

2 març 2018 · Noticies

Foto: Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va assistir a la inauguració de l’exposició ‘Carmel Biarnés, fotògraf de la Ribera d’Ebre’ a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre a Tortosa. Un fons format per més de 60.500 fotografies i documentació relacionada amb el treball periodístic de Carmel Biarnés, mostra un període de grans canvis socials, culturals i econòmics a les comarques de l’Ebre, alhora que posa en valor la tasca i la figura del fotoperiodista asconenc. Una exposició produïda per l’Ajuntament d’Ascó, l’Associació Cultural lo Llaüt i l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) i ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

Aquesta composició mostra la vida de la Ribera d’Ebre del segle passat, en el qual s’hi destaquen els aspectes que poden ser més atractius. Fotografies de les festivitats populars de la Ribera d’Ebre, com són les Festes Majors, els bous o les festes del riu; el riu Ebre i els usos i oficis tradicionals que hi estan vinculats; la pagesia i la ramaderia o l’artesania amb la pauma; la religió; les personalitats del món social i cultural de la Ribera d’Ebre, on hi apareix l’escriptor Artur Bladé i Desumvila; la construcció de la Central Nuclear d’Ascó i la conflictivitat que va generar.

La mostra estarà exposada al Palau Oliver de Boteller, de Tortosa, fins al 29 de març. Aquesta exposició ja ha estat present a la Ribera d’Ebre a Ascó, poble de Carmel Biarnés, i a Móra d’Ebre. Pròximament, la podreu trobar a Reus i a la Fatarella.

Foto: Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: