Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Uns 200 cantaires riberencs es reuneixen a Tivissa en la Mostra de Cant Coral de la Ribera més reivindicativa

26 febrer 2018 · Noticies

Totes les corals damunt l’escenari per interpretar Cantem Llach i el Cant de la Senyera

L’Església Arxiprestal de Sant Jaume de Tivissa ha acollit aquest diumenge la XXIV Mostra de Cant Coral de la Ribera d’Ebre, un dels actes tradicionals del calendari cultural de la Ribera que aplega a totes les corals en actiu de la comarca. Gairebé 200 cantaires riberencs, de les cinc corals que hi ha avui a la Ribera, van protagonitzar aquest concert de música en directe. Entre el públic, veïns de diferents pobles que van trobar-se a Tivissa per gaudir de l’actuació de l’Orfeó Tivissà, de la Coral de Rasquera, de l’Orfeó d’Ascó, del Cor Aubadera i de la Coral de l’Escola Municipal de Música de Benissanet, dirigides per Pilar Vega, Dàmaris Rodríguez, Anna Galcerà, Robert Faltus i Carlota Papasseit, respectivament.

Per molts anys de cant coral

I és que la Mostra de Cant Coral és un bon punt de trobada per molts veïns de la Ribera que comparteixen aquesta afició. Ho destacava en el seu parlament la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim: “Cantar en una coral és una activitat social i integradora” perquè, com molts dels cantaires li van fer arribar ahir en primera persona, “estar en una coral és formar part d’una família”. Una gran família a la qual Carim va agrair la feina que fan  i la que els queda per fer, ja que ben aviat tenen previst reunir-se per parlar dels plans de futur de les corals riberenques, amb un objectiu: “Que per molts anys gaudim de cant coral” als nostres pobles, va dir Carim, acompanyada ahir per l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, i el conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Sàez. Entre els cantaires, tres consellers del govern comarcal: la tivissenca Montse Perelló, l’asconenca Margarita Daura i Julio Roca de Móra d’Ebre.

Repertori molt variat i reivindicatiu

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, amb l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, durant els parlaments

Els assistents a l’acte van poder gaudir d’un repertori amb diferents estils musicals, des de melodies tradicionals de països com el Surinam o Hawaii, fins a una de les cançons que més han sonat aquest passat estiu, el Despacito de Luis Fonsi, o un clàssic com el Yesterday dels Beatles. També es van entonar cançons molt conegudes en la nostra llengua com el Tornarem, dels Lax’n’busto, o Tens un amic, de James Taylor i Carole King, versionada pel grup Gossos.

Com és tradicional, la trobada va acabar amb una cantada conjunta de les cinc corals participants, que van pujar a l’escenari per interpretar el Cantem Llach, de Lluis Llach, i El Cant de la Senyera que cada any posa el punt final a la Mostra comarcal, i que en aquesta edició ha tingut un sentit especial donat el context polític i social actual. I és que la trobada, prevista per la passada tardor, es va haver de posposar, fins ahir. Amb tot, la presidenta comarcal va reivindicar el paper de la música, també com a símbol de “dignitat i llibertat”: “Un poble que canta és un poble que avança! La Ribera d’Ebre, els nostres pobles, al igual que Catalunya, és un poble que canta i que vol fer sentir la seva veu” perquè “la música i la veu arriben on callen les paraules”, va afirmar Carim.

Cor l’Aubadera, de Móra d’Ebre

Coral Escola Municipal de Música de Benissanet

Orfeó Tivissà, de Tivissa

Coral de Rasquera

Orfeó d’Ascó

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: