Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal se suma a l’homenatge d’una àvia centenària de Móra la Nova el dia de Santa Agda

5 febrer 2018 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal amb l’àvia centenària homenatjada avui a Móra la Nova.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha assistit aquest matí a l’acte que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Móra la Nova amb motiu del dia 5 de febrer, festa de Santa Agda, patrona de les dones i festivitat molt celebrada per les dones de la Ribera d’Ebre. En el transcurs d’aquest acte, s’ha homenatjat a Pepita Pedret, una àvia de Móra la Nova que ha arribat a l’edat de 100 anys.

L’àvia centenària ha estat acompanyada de la seva germana i per totes les dones assistents a l’acte institucional moranovenc d’aquesta diada de Santa Agda. La coordinadora de l’Institut Català de la Dona, Carme Valls, ha fet entrega a Pepita Pedret de la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya. La presidenta riberenca, per la seva banda, li ha dedicat unes paraules i li ha fet entrega una capsa de bombons en nom del Consell Comarcal riberenc. Finalment, l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, també li ha fet un obsequi en nom del municipi.

L’alcaldessa i la regidora de Santa Agda 2018 de Riba-roja, amb la comitiva abans d’anar a missa amb les coques, aquest matí.

Les dones, protagonistes avui a la Ribera

La festivitat de Santa Agda és viva i molt celebrada a molts pobles de la comarca, amb un element comú: aquest dia les dones manen als pobles i els homes es queden a casa o les serveixen a elles, en actes tan tradicionals com la processó i la benedicció de les coques o el berenar servit per senyors que es fa a Riba-roja d’Ebre, on aquesta festa és d’Interès Comarcal. Tot plegat la festa de santa Agda ha omplert d’activitat els pobles de la Ribera els darrers dies.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: