Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El servei comarcal de recollida selectiva disposarà d’una deixalleria mòbil per a residus especials i perillosos

30 gener 2018 · Noticies

Una deixalleria mòbil recorrerà els pobles de la Ribera d’Ebre per facilitar la recollida de residus perillosos i especials als veïns que tenen dificultats per desplaçar-se fins a les deixalleries properes. Serà un equipament compartit amb les dues comarques veïnes, amb les quals la Ribera té en comú el servei de recollida i gestió de residus municipals a pràcticament tots els pobles, a través del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta. En l’actualitat la gestió dels residus especials i perillosos dels municipis consorciats es fa a les instal·lacions que hi ha a les poblacions de Móra d’Ebre, Flix, Falset i Cornudella de Montsant. A la Ribera, a més, també hi ha la deixalleria d’Ascó, de propietat municipal.

Aquest nou equipament serà una realitat després que l’Agència de Residus  de Catalunya (ARC) hagi aprovat una subvenció 84.639,24 euros per l’adquisició d’aquesta estructura transportable. La deixalleria mòbil és un contenidor amb diversos compartiments per dipositar de manera separada residus municipals que no són objecte de recollida domiciliària, i amb el seu ús es pretén que no vagin a parar al contenidor del rebuig. Així, a la deixalleria mòbil els veïns hi podran deixar residus domèstics que ara han de portar a la deixalleria, com roba i sabates, ferralla i metalls, cables elèctrics, petits voluminosos, plàstics durs, olis vegetals i/o de cuina, olis minerals i/o de motor, ferralla electrònica i informàtica, fluorescents, telèfons mòbils, petits electrodomèstics, dissolvents, radiografies, tòners o cartutxos, piles i bateries, aerosols i pintures.

La compra d’aquesta estructura transportable es preveu que es liciti durant l’exercici de 2018. Un cop es faci efectiva, la deixalleria mòbil recorrerà els pobles de les tres comarques, de manera periòdica, per apropar aquest servei als ciutadans. A més de recollir i recuperar els residus, en alguns casos fomentant-ne la reutilització, les deixalleries també tenen una funció de sensibilització ciutadana, estan obertes a tota la ciutadania i en cas de dubte es pot preguntar a l’operari que s’encarrega del servei. Amb tot, no s’hi poden depositar materials barrejats, explosius, radioactius, fibrociment, sanitaris ni grans quantitats de residus industrials, que han de portar-se a gestors privats autoritzats per l’ARC.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: