Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Obertes les inscripcions a l’oferta formativa del Ribera d’Ebre VIVA 2018 per a persones en recerca de feina

24 gener 2018 · Noticies

Auxiliar d’agricultura i peó agrícola, ajudant de cuina i rebosteria i cuidador/a de persones dependents. Aquestes són les tres noves propostes formatives que organitza aquest any el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el programa Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Els tres cursos estan dirigits a  persones aturades o en recerca activa de feina, i es venen fent cada any dins les accions del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral. Les temàtiques estan escollides a partir de les necessitats i demandes que exposen els propis empresaris de la Ribera, amb la qual cosa es busca donar una resposta al mercat laboral de la comarca.

La primera de les formacions d’aquest 2018 és el d’auxiliar d’agricultura i peó agrícola, que es durà a terme del 5 febrer al 26 març, a Flix, amb una durada de 145 hores i on es posarà en pràctica la poda i l’empelt. Els participants obtindran el carnet de fitosanitaris nivell bàsic. Ja al març s’organitza el curs d’ajudant de cuina i rebosteria que s’allargarà fins al juliol i té una durada de 250 hores. En aquest cas es farà a Móra d’Ebre i els participants posaran en pràctica elaboracions bàsiques de cuina i rebosteria o manipulació d’aliments, seguint en la línia d’altres anys. Aquest curs ofereix l’oportunitat de fer 40 hores de pràctiques no laborals en una empresa riberenca. Finalment, després de l’estiu, hi ha previst el curs de cuidador/a de persones dependents per adquirir competències en primers auxilis i suport domiciliari. També es prepararà als participants perquè puguin presentar-se a les proves d’accés per poder fer formació oficial a posteriori, necessària per treballar en centres residencials. Aquest tindrà una durada de 170 hores i es farà a Móra d’Ebre.

Inscripcions obertes i ajuts al transport

Per als cursos d’auxiliar d’agricultura i al d’ajudant de cuina i rebosteria, les inscripcions ja estan obertes. Per inscriure’s ho poden fer omplint el formulari d’aquest enllaç, o bé podeu dirigir-vos directament a la seu de l’ens comarcal de dimecres a divendres de 8.30 a 14.30 hores. Per la seva banda, el curs de cuidador/a de persones dependents obrirà inscripcions al setembre.

Aquests cursos estan cent per cent subvencionats i, a més, enguany com a novetat, s’ofereix la possibilitat de sol·licitar un ajut al transport per cobrir la despesa de desplaçament.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: