Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La realitat augmentada, un nou al·licient a les biblioteques de la Ribera d’Ebre

15 gener 2018 · Noticies

A partir d’ara visitar les biblioteques riberenques tindrà un nou al·licient que afegirà diversió als seus usuaris: la realitat augmentada. L’ús de les noves tecnologies permet no només llegir una història, sinó també entrar dins el llibre i formar part del que ens explica. Per fer-ho possible els responsables de les biblioteques de la comarca participen en la sessió informativa que organitza el Telecentre de la Ribera d’Ebre per ensenyar el funcionament d’aquest nou format.

A la biblioteca de Móra d’Ebre ja van posar en pràctica aquesta nova activitat

Aquestes activitats de realitat augmentada van destinades a nens entre 5 i 10 anys perquè les facin amb un adult, ja que s’han de fer amb un telèfon mòbil o tauleta.  Una de les aplicacions que s’han fet servir és Quivervision, que mitjançant un dels aparells electrònics, s’enfoca unes làmines, que es poden baixar del web, es pinten i després els dibuixos de la imatge prenen vida. Una altra activitat realitzada es fa amb llibres de realitat augmentada. Es baixa al mòbil o tauleta l’aplicació de cada llibre i s’enfoca per veure les imatges animades.

De moment ja ho coneixen a Móra d’Ebre, on la responsable del Telecentre va fer una sessió de realitat augmentada el passat mes de desembre. La Torre de l’Espanyol, Benissanet, Móra la Nova i Ginestar, podran posar en pràctica aquesta nova tecnologia i, properament, també s’afegiran la resta de biblioteques de la comarca, per apropar als usuaris de les biblioteques aquest divertit format que combina realitat i món virtual.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: