Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els jocs de rol i el fang protagonitzen la primera jornada de tallers nadalencs a Garcia i Vinebre

27 desembre 2017 · Noticies

Comença la funció. Els nens i nenes de Garcia ja tenen ganes de començar a jugar, però primer s’han de presentar. D’un en un van desfilant per l’escenari del Casal de Maig de la població riberenca. Puja la primera nena. La Maria de 6 anys, que amb la mà a la boca i una mica vergonyosa, explica que li agraden els espaguetis. L’acomiaden de l’escenari entre aplaudiments i ja es prepara la següent. La Teresa, que té nou anys i demostra que li agrada el ballet i fa la roda dalt l’escenari. Així successivament, d’un en un, es van presentant. Alguns vencen la vergonya i fan l’esforç de pujar, els altres, decideixen no pujar.

Els monitors, el Gerard i l’Eloi, expliquen el primer joc, anomenat “els fans”. Els nens han de guanyar seguidors. Com ho fan? Doncs es van movent per la sala i quan se’n troben un de cara, juguen al pedra, paper, tisora. El que guanya, s’emporta un seguidor que va cridant el seu nom. Així, fins que tots guanyi tots els seguidors. L’Aleix, que s’ha presentat com un gran artista per fer “tonteries”, ha guanyat la primera partida, encara que no ha pogut guanyar la segona, que l’ha guanyat la Jana. Tot seguit, han passat a ensenyar la teoria de l’evolució, d’una manera creativa i peculiar. Tots els participants han començat representant a ous. Per poder evolucionar, havien de guanyar a un altre ou jugant al pedra, paper, tisora, per poder evolucionar a gallina, seguidament a cabra, per acabar sent persones. Això si, simulaven els sorolls dels animalets, mentre anaven jugant. El joc acabava fins que hi havia només un ou, una gallina, una cabra i tota la resta, persones. Només el cansament i la parada per esmorzar han pogut fer parar l’energia dels nens, que tenien moltes ganes de fer activitats. Finalitzat el descans, ha començat el conte de la “Rateta que llegia a l’escaleta”. La Júlia ha desenvolupat el personatge de la rateta, mentre els monitors anaven llegint el conte. Els nens i nenes han anat fent els personatges que sortien, fins que ha arribat l’Aran, fent de ratolí, que ha enamorat a la rateta. Un teatre que han fet tots els nens i s’ho passaven d’allò més bé, disfressant-se i caracteritzant cada personatge.

L’adrenalina i el moviment que demostraven els nens i nenes de Garcia contrastaven totalment amb la calma i la serenor dels nens i nenes de Vinebre. Està clar que les activitats són totalment diferents. A Garcia requeria energia, moviment, estar actiu. A Vinebre tot el contrari, estar concentrat per fer-ho bé i paciència, ja que feien figuretes nadalenques de fang. Tots ells estaven concentrats en fer les seves figuretes, per posteriorment pintar-les. La Queralt ha fet un cor diferent dels altres, només la forma, sense estar ple per dins. L’Eric ha ajudat  la Idoia a fer i pintar les figuretes. Aquests detalls nadalencs els han fet per regalar cadascú a qui vulgui. Cadascú tenia un motiu diferent, alguns li volien regalar a la cosineta, alguns altres al iaio o a la iaia, i també als germans o als pares. Això si, estaran tota la nit guardades per poder agafar-les, perquè s’han d’assecar. Demà, els nens i nenes de Vinebre seguiran les activitats i faran “L’Ensenyança de Rodolf”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: