Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Xerrada informativa a alumnes de l’escola 3 d’abril de Móra la Nova per implicar-los en la recollida selectiva

13 desembre 2017 · Noticies

Conscienciar als nens de la importància que té la recollida selectiva i mostrar quin treball es fa en les diferents plantes de reciclatge. Aquest ha estat el tema de la xerrada informativa que la tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Núria Morera, ha fet aquest matí als nens i nenes de segon i tercer de primària de l’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova.

Alumnes de segon de primària de l’Escola 3 d’abril de Móra la Nova

Els alumnes de tercer de primària, de l’Escola 3 d’abril de Móra la Nova, durant la xerrada

Per poder saber quina feina es fa en les diferents plantes de reciclatge, els alumnes han visualitzat un vídeo dels diferents tipus de llocs on es porten els residus: han vist un exemple d’una planta de reciclatge de paper i cartró, una de plàstic, una de vidre, una de fracció orgànica i, finalment, un dipòsit controlat de residus. Els nens i nenes han quedat bocabadats per tota la feina que hi havia després de la feina que ells feien a casa i a l’escola, la de separar els residus en contenidors.

La recollida selectiva és un tema que els alumnes de l’escola riberenca han treballat durant el dia a dia a l’escola i posant-ho en pràctica a casa, separant les deixalles segons els contenidors que hi ha: groc – per a la recollida dels envasos-, blau – per al paper i cartró-, verd – per al vidre-, marró – per a la fracció orgànica- i gris o verd –per al rebuig-. A més de la xerrada d’avui, a l’escola han fet més activitats relacionades amb aquesta temàtica, com fer paper reciclat a partir del reciclatge de paper i cartró, amb el material que van recopilar ells mateixos.

El contenidor d’envasos a la classe

Els beneficis de ser actius a l’hora de practicar la recollida selectiva ha estat una part important de la xerrada, perquè “és una qüestió bàsica de tot el procés de reciclatge”, segons els ha insistit la tècnica comarcal: “Tirar cada producte al seu contenidor o reaprofitar allò que volem llençar a la brossa, pot ajudar molt, perquè cada cop s’acumulen més deixalles. Realitzant una bona recollida selectiva reduïm els residus que van a l’abocador, el consum de les primeres matèries, aigua i energia i protegim l’entorn”.

Les inquietuds dels nens i nenes

De fet, el treball fet anteriorment a classe ja havia predisposat els nens i nenes a tenir les orelles ben obertes per conèixer tots els detalls que els ha explicat la tècnica de Medi Ambient del Consell. Morera ha contestat a totes les preguntes que els alumnes tenien sobre el reciclatge i la recollida de residus, entre elles moltes inquietuds, com “què passa en la brossa rebuig quan arriba a l’abocador i què passa quan aquest està ple?”, li han preguntat els de 2n curs.

Els alumnes aixecant la mà per poder els seus dubtes a la tècnica

Una altres de les qüestions que més han interessat als alumnes moranovencs és com s’aprofiten els materials reciclats per tornar a fabricar-ne d’altres, per exemple ampolles de plàstic, vidre o paper reciclat. Els vídeos mostrats durant la xerrada han contestat part de les preguntes que tenien, i el que ha quedat clar és l’interès en el tema dels més petits, per als qui una de les qüestions ha estat què li passa al planeta si no reciclem.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: