Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera vol Barreres Fora en el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat

4 desembre 2017 · Noticies

Més d’un centenar de persones van participar ahir a la segona jornada organitzada a la Ribera d’Ebre amb motiu de la celebració mundial del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ahir, dia 3 de desembre. La trobada, organitzada per l’Associació Barreres Fora, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, volia sensibilitzar a la població mitjançant activitats, i va tenir com eix principal l’esport.

De fet, la importància que té practicar qualsevol modalitat esportiva va ser una de les xerrades que es van fer durant la trobada d’ahir. Després, tots aquells que es van apropar a la plaça del Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre van poder practicar la boccia, una modalitat similar a la petanca, que té molta tirada entre les persones discapacitades, i a la qual majoritàriament hi juguen discapacitats amb paràlisi cerebral (PC) i discapacitats severs o amb grans discapacitats.

Els assistents van gaudir del so d’instruments populars

Tothom va poder practicar un dels esports per discapacitats: la boccia

 

 

 

 

 

 

 

 

Una jornada reivindicativa

A més, tots els assistents van poder comprovar en primera persona les dificultats que pateixen en el dia a dia les persones discapacitades, participant d’un circuit en cadira de rodes, en què la dificultat més gran era superar una rampa. Precisament els accessos i l’estat dels carrers és una de les majors dificultats que tenen les persones discapacitades als nostres pobles en la seva vida diària i una de les reivindicacions que fa l’associació Barreres Fora al territori.

La consellera de Benestar Social, Margarita Daura, present a l’acte, es va solidaritzar amb els membres del col·lectiu, felicitant-los per la seva iniciativa d’associar-se, ja que “és molt important sumar per poder arribar més lluny i donar visibilitat entre la societat la realitat de les persones discapacitades”. Daura els va animar a continuar amb la seva labor, coincidint en el fet que “és necessària la implicació de tots, també la dels polítics, per avançar en l’eliminació de les barreres arquitectòniques” arreu del país.

Els participants escoltaven les explicacions per jugar a la boccia

La consellera va comprovar les dificultats que té anar en cadira de rodes

 

Per amenitzar la jornada, tots van poder gaudir d’un espectacle de dansa del ventre, música en viu i un dinar de germanor en què van assistir una vuitantena de persones, que va acabar amb l’actuació musical de la Masroig Band.

Nous projectes en ment

Un cop assolit l’objectiu que es van marcar l’any passat, en la celebració de la primera Jornada coincidint amb el Dia Internacional, que era constituir-se com a entitat, Barreres Fora seguirà fent activitats durant els pròxims mesos, segons expliquen els seus membres: “Tenim molts projectes en ment i volem portar-los a terme”, diu la presidenta de l’entitat, Fina Ambrós que ens desvela quines seran algunes d’aquestes noves iniciatives: activitats esportives, xerrades a les escoles i als instituts i cursos de llenguatge de signes, … L’objectiu: donar veu i visibilitat a aquest col·lectiu social a les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: